Ramazan Kural

Ramazan Kural

Vaka sayıları yükseliyor

Vaka sayıları yükseliyor

Türkiye'de de vakalarda son haftalarda görülen artışlar yeni bir dalga endişesini gündeme getirmiş durumda. Hangi dalgayı yaşıyoruz ne durumdayız bu gibi soruların net bir cevabı yok maalesef.

Bilinen gerçek şu bu hastalığı yenemedik ve korkarım dünya olarak çok büyük kayıplar vermeye devam edeceğiz.

Uzmanlar hangi isimle adlandırılırsa adlandırılsın yeni bir dönemden bahsediyor ve bu yeni dönemin önceki dönemlerden önemli farklılıkları olduğu uyarısında bulunuyor.

Özellikle son iki haftaya bakacak olursak vaka sayılarımız çok hızla artıyor. Ağır vakalar son iki hafta içinde yüzde 25-30 civarında arttı. Ölüm oranları yüzde 30 oranında gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son 1 hafta içindeki vaka sayılarına bakacak olursak hızlı bir şekilde sayılar artmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın 29 Martta yapılan kabine toplantısından sonra alınan kararları açıklamıştı. Dört guruba ayrılan illerin durumu hakkında verdiği bilgide; kırmızı renkli illerin sayısının 58’e ulaştığını belirtmişti.

Riskli olmayan illerinde vaka sayıları çığırından çıkınca yüksek riskli( kırmızı ) renk oldu.   Öte yandan Ramazan ayının da gelmesiyle Ramazan'daki kısıtlamaları da açıkladı. Yani eskiye geri döndük cumartesi Pazar yasaklar geriye geldi.

Peki, ne oldu da, ne yaptık bu hale geldik.

Pandeminin etkisini artırdığı günlerde insanlar belirsizliğin içinde yaşamaya çalışıyor.

Kısmi normalleşme başlayalı daha bir ay bile olmadı; tam hayat yavaş yavaş normalleşecek derken ne yazık ki en başa döndük gibi…

Son yapılan bilim kurulu toplantısından sonra sağlık bakanı Fahrettin koca açıklama yaptı. "Aşılamayı hızlandırmak için Sinovac, Biontech gibi aşıların yanı sıra artık yeni tedarik kaynaklarımız var." ifadesini kullanan Bakan Koca, aşı tedariki ile ilgili, "Farklı üreticiler ile görüşmelerimiz sonucunda yakında daha büyük bir alım potansiyeline sahip olacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yakın bir zamanda aşı ihtiyacını kendi üretimiyle karşılayacağını belirten Koca, "İntranazal aşının gönüllüler üzerindeki sonuçları beklediğimiz gibi olursa bu aşı, dünyada örneği olmayan bir Covid aşısı olacaktır" dedi.

Aşı tedarik işlemi ileriki zamanda zorlaşacak gibi görünüyor

Hadi hayırlısı inşallah öyle olur da kendi aşımızı kullanırız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR