Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Vaatler ile yalanlar

Vaatler ile yalanlar

Yerel seçimler için partilerin aday adaylığı sürecini tamamlayıp kamuoyuna belirledikleri adaylarını tanıtıp propaganda çalışmalarına ısındıkları bu günlerde her zamankinden daha fazla vaatler ile yalanların havada uçuştuğunu görmeye başladık.

Daha dün bir bugün iki derken bu yalanlarla karışık vaatlerle karşılaştığımıza göre ilerleyen süreçte nelerle karşılaşacağımızı düşünmek bile istemiyoruz.

Bu seçim her seçimden daha önemli olacak dediklerini aktarmıştık bir önceki yazımızda.

Yapılacak seçim bir mahalli idareler seçimi olmasına rağmen seçim yapılacak şehirleri bırakın Türkiye’yi kurtarmaya soyunacak partiler ile adayları.

Hatta hızını alamayıp tüm Ortadoğu bile kendilerine yetmez olanlar dünyayı bile kurtaracak vaatlerde bulunacaklar.

Bunun ilk işaret fişekleri göründü dünden itibaren.

Kimisi seçimi kendileri kazanamazlarsa kazığa oturtulacağından bahisle oy avcılığına başladı el altından tehdite bile başladı.

Kimisi ise Suriyeli muhacirleri diline dolamaya başladı yine.

Bizim siyasetçiler açısından yıllardır süregelen en büyük şanssızlığımız siyasetçilerimizin ufuk olarak kendi seçmenlerinden bile çok geride kalmış olmasıdır.

Milletimizin şaşmaz bir basiret ve irfanı olduğunu iddia ederek siyaset yapma yolunu seçenlerin şimdilerde gözlerinin önünde yerel yönetimlerde gerçekleşen yağma ve soygunu göz ardı etme amacıyla bu milleti dostunu düşmanını hatta kendileri kandıranları bile bilemez ve seçemez göstermeye çalışmaları bu ahmaklığın göstergesi olsa gerektir.

Nerede ise 81 vilayeti ile  82 milyona yetmez hale getirilen Türkiye’nin yerel seçimini milletin ve memleketin beka sorunu imiş gibi göstermek ve tam bir kamplaşma haline getirmek ise olsa olsa gelecekte 100 milyon nüfusun yaşayacağı ve belki de 100 vilayetten oluşan Türkiye’yi görememe ufuksuzluğunun cehaletidir.

Önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimler gerçekten eski seçimlerden çok daha önemli ise bunun önemi bir taraftan bu gün var olduğunu iddia ettikleri beka sorununa Türkiye’yi taşıyanların, diğer taraftan ise Türkiye’nin bugün içine düşürüldüğü ve faiz sarmalı çıkmazından kurtulmasıdır.

Mahalli idareler seçimlerinin ertesi günü seçimleri ister bu gün iktidar olan parti ile müttefiki olan partinin oluşturduğu ittifak kazansın, isterse muhalefet partilerinin adayı kazansın Türkiye’nin bir beka sorunu olmayacaktır.

Esasında bu ülkenin gerçekten bir beka sorunu varsa bu sorun maalesef bu iktidar tarafından tavizsiz uygulana gelen Kemal Derviş politikaları nedeniyle içine düşürüldüğümüz ekonomik durumdan dolayıdır ve bu yüksek faizle borçlanmadan vazgeçilmediği sürece de devam edecektir.

Yine 31 Mart seçimlerini iktidar ve muhalefet kanadından hangi adaylar kazanırsa kazansın belediyecilik hizmetlerinde bir eksiklik ve aksaklık olmayacaktır.

Yine toplu ulaşım seferleri yapılacak, yine çeşmelerden sular akacak ve yine çöpler toplanıp yerel yönetimlere düşen diğer hizmetler yapılacaktır.

Kendilerinin seçimleri kazanmaması durumunda yapılacak hizmetlerin duracağı veya diğer bir durum oluşacağını hangi siyasi partinin hangi adayı söylerse söylesin ettiği laflar vaat değil açık bir yalandır.

Güya üzerine titredikleri ve beka sorunu olduğunu söyledikleri Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana geçen geçen yüzyıla yaklaşan süreçte bize dostumuz olarak tanıtılan ve aslında hem siyaseten hem de ekonomik olarak düşmanımız olduğu artık ispatlanmış olan emperyalist güçler ile dinen en büyük düşmanımız olan Siyonistlerce bu millet yok edilememiş ise bundan böyle de asla yok edilemeyecektir.

Ama bunun için belki de ilk şart milletimiz arasında az da olsa gözlemlenen kamplaşmaların sona erdirilmesi ve ekonomik olarak çevremizde kurulmaya çalışılan çıkmazı aşmak suretiyle seçim sürecinde yaşanabilecek bir takım provokasyonlara ve kışkırtmalara karşı dikkatli olmaktır.

Kendi bekalarını korumak için kendi dillendirdikleri iç savaş senaryolarına kulak asmadan çalmadan ve çaldırmadan bu millete en iyi hizmeti verecek olan adayları seçmek provokasyonların panzehri olacaktır.

Bunun için öncelikli olarak şu sorunun cevabı verilmelidir:

İktidar partisinin adayları yaşadığımız şehirlerde bu gün karşılaştığımız problemlerini çözecek ise 16 yıldır bu problemleri oluşturan başkanlar hangi partinin başkanları idi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR