Filiz Eryaşar

Filiz Eryaşar

Ümmet diyarlarından

Ümmet diyarlarından

Ve Müslümanların sesi yükseliyor..!! Arakan'dan, Suriye'den, Irak'tan, Filistin'den ve adını sayamadığım tüm kan ağlayan İslam coğrafyasından..

Bir ses yükseliyor ..

Nerde Müslüman kardeşlerimiz nerde?? Evet biz nerdeyiz hani diyor ya..!! Peygamberimiz 'Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir..' diye ne oldu bize bu kadar mı duyarsız olduk bu kadar mı acımasız pervasız..

Kapılarımızı kapattık soframıza oturduk kendi derdimizle dertlendik.. Hani Suriyeli Ahmet onlar dışarda onlar ümmet diyarlarından..

-Ahmet cami önünde mendil satıyor. Evin neresi? diyorum.. uzakları gösteriyor eliyle evi uzaklarda o da biliyor. Babası hasta Ahmet yasta daha 5 yaşında ailesinin geçimi omzunda..

Ama yüzünde umut var, biliyor emin ellerde bir sabah yada bir gece düşmeyecek evine bomba... Ahmet görevini biliyor ailesinin geçimi Ya biz Müslümanlar bizler ne yaptık? Bir Ahmed'e, bir Muhammed'e abla, abi, kardeş, anne, baba olabildik mi?

 Bir Muhacire Ensar olup kucaklaya bildik mi? Evet şimdi Müslüman kardeşlerimizi kucaklama sırası açalım kollarımızı, yüreklerimizi Muhacir kardeşlerimize Ey Ensar! Açalım ki! Peygambere kollarını açan Medinelilerle kardeş olalım...

 Yarın kimin ne olacağı belli olmaz. Bugün Ensar yarın Muhacir... Hepsi İmtihan ahir zaman duraklarında ensar duyarlılığıyla derin imtihandayız. Sahibi olmadığımız, şahidi olduğumuz bir gün terk ettiğimiz tüm vasıflarımızla imtihandayız...

 Vermenin paylaşmanın, sahibi olmadığımız tüm varlığımızın gerçek sahibi olan Rabbimizin emirleri karşısında İmtihandayız ...

 Selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Eryaşar Arşivi
SON YAZILAR