Dr. İbrahim Büyükeken

Dr. İbrahim Büyükeken

Ülkenin gündemini "onlar" belirliyor!!

Ülkenin gündemini "onlar" belirliyor!!

Son günlerde bazı isimler ülke gündeminden hiç düşmüyor. Kimisi tarihçi, kimisi köşe yazarı. Aralarında ilahiyatçı da var, siyasetçi de spor yorumcusu da. Türk milletinin bu isimlerle imtihanı hiç bitmiyor. Gündemi ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ne de Başbakan Yıldırım belirliyor. 80 milyonluk bir ülkenin gündemini onlar belirliyor. Onlar Gündem Belirleme Kuramı'nın başkahramanları.. Kısaca bu isimlerden bahsetmek istiyorum..

**

Köşe Yazarı Cem Küçük:

Ne zaman twitteri açsam, ne zaman bir haber sitesini açsam karşıma bu adam çıkıyor.. Her gün birilerini tehdit ediyor. Savcıları, gazetecileri tehdit edeceğim derken en son Mavi Marmara gazilerine çattı ve "manyak tipler" diye hakaret etti. Bu kez sert kayaya çarptı... İHH, 81 ilde Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu..

**

-Maraş Dondurmacısı Kadir Mısıroğlu:

Kendisine duayen tarihçi diyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akıl hocalarından biriymiş. Gerçekten öyleyse durum çok vahim. Fesli geziyor. Fes takmakla kendisinin Osmanlı torunu olduğunu iddia ediyor. Ama her gün bir deli saçması ile karşımıza geliyor. Fesli Kadir Hoca, insanı hem tarihten hem de Maraş dondurmasından soğuttu.

**

-İktidarın Fetvacısı Hayrettin Karaman:

Ne zaman muhalif internet sitelerini açsam Hayrettin Hoca'nın fetvalarıyla karşılaşıyorum. Yandaş siteler fetvalarını yayınlamıyor. Hayrettin Hoca, "Referandumda hayır oyu verenlere Yahudiler ve Hıristiyanlar gibi yaşama hakkı tanıyacağız" dedi. Sonra "Referandumda evet oyu vermek farzdır" diye bir açıklama yaptı. Muhalif web siteleri ise Hayrettin Hoca bir pot kırsa da haber yapsak diye ağzı açık bekliyor...

**

-Siyasetçi-Sosyolog Prof. Dr. Yasin Aktay:

Selçuk Üniversitesi'nde iken iyi bir haber kaynağımızdı. Özellikle toplumsal konularda alanında uzman bir isimdi. Ta ki siyasete girene kadar. Sosyoloji bilimindeki başarısını siyasette gösteremedi. Önce "Türk diye bir ırk yok" dedi, sonra MİT TIR'larındaki silahların ÖSO'ye gittiğini söyledi.

"Salli Ala Muhammed, Serok Recep Tayyip Erdoğan" diye bir beste yaptı.

Şarkı mı türkü mü ilahi mi belli değil. En son ise "Evet oyları çalınmış olabilir" diye bir açıklama yaptı.. Bir zamanlar Abant toplantılarının vazgeçilmez Udisi olan Yasin hoca siyasette resmen dökülüyor... Döngel üniversitene bitsin bu hasretlik hocam!!

**

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan:

Bu adam insanı tarihten ve tarih kitaplarından soğutur. Tek özelliği Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığı olan bir tarihçi. 2015 yılının Ekim ayına kadar FETÖ'nün gazetesi Zaman'da köşe yazarlığı yapan bir isim. FETÖ elebaşına çok methiyeler düzmüştü. Mazisini saklamak için büyük çaba gösteriyor. Ne hikmetse Konya belediyelerinin iki de bir davet ettiği bir tarihçi. Gerekirse 1000 kitap yazsın birini bile okumayacağım bir tarihçi...

**

Şovmen -Yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı (ROK):

Basın sektörüne 2008 yılında Taraf Gazetesi ile birllikte girdi. Ordu düşmanlığı yaparak, FETÖ yalakalığıyla birden yıldızı parladı. Bir köşe yazısında "Ben bu orduda askerlik yapmam" demişti. Dediğini de yaptı. Bedelli askerlikle askerlikten yırttı.

2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından hükümet yanlısı bir kanalda rahmetliye ağır ithamlarda bulunmuştu. Alperen Ocakları Başkanı kanalın önüne geldi ve burnunu kırmıştı. Az daha kafasını da kırıyordu ama ucuz kurtuldu. Şimdilerde ulusal bir televizyon kanalında spor ve magazin yorumculuğu yapıyor. Şimde ise yandaş mahallenin hatırlı gazetecilerinden birisi oldu. Facebook ve twitter capslerinin vazgeçilmezi..

**

Emektar Siyasetçi Ahmet Özal:

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu. Babası gibi siyasette başarılı olamadı. Bugünlerde sosyal medya capslerinin malzemesi oldu. Babamı "Ergenekon öldürdü" diye büyük bir çıkış yaptı. Ergenekon'un modası geçince babamı FETÖ öldürdü diye update (günceleme) yaptı. Sosyal medyada "Babamı nutella öldürdü, babamı Ülker öldürdü, babamı Hollanda öldürdü" capsleri dönüp duruyor...Ahmet Özal'ın artık bu esprilere dur dedirmesi gerekiyor...

**

Emekli hakem ve yorumcu Erman Toroğlu:

1996 yılından beri ekranlarda spor yorumculuğu yapıyor. Neredeyse 22 yıl oldu. O kadar insan hayatımızdan geldi geçti. Fakat Erman Toroğlu hala spor yorumculuğu yapıyor. Türk milletinin yayıncı kuruluşlardan tek talebi şu "Milli maçlarda Allah rızası için bu milletin hatırı için Erman Toroğlu'nu ekranlara çıkartmayın." Toroğlu, insanları hem futboldan hem milli maçlardan soğutuyor. Özellikle kupa maçında canlı yayında ettiği küfür hala akıllarda...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Dr. İbrahim Büyükeken Arşivi
SON YAZILAR