Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Ulaştırma Bakanının ismi gibi Adil olacağına inanıyorum

Ulaştırma Bakanının ismi gibi Adil olacağına inanıyorum

Kasım 2021 ayının başlarında, “Polatlı-Yunak-Akşehir projesinin tamamının hizmete sunulmasıyla Ankara-Antalya arasında alternatif bir güzergâh ulaşıma açan”

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçen hafta sonu da Beyşehir-Antalya yolunda yapımı devam eden Demirkapı tünelini ziyaret etti.

Karayolları Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İbradı ile Konya'nın Derebucak ilçesi arasında yapımı tek tüple başlanan, 2017'de ise ikinci tüp inşaatının başladığı Demirkapı Tüneli'nde ışık görüldü.

Gerek Akşehir ve gerekse Beyşehir de yapılan hizmetlere zerre sözüm yok. Hatta daha da iyileri kazandırılmalı ülkemize.

Ancak bir sözüm var, 2016 yılında zamanın Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Yardımcısı Harun Tüfekçi, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın, Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı ve 2019 yılında ulaşıma açılacağı müjdesi verilen ALACABEL tünelinde geçen süre içinde ışığı göremedik.

Alacabel tünelinin temeli 2016 yılında atıldı, 2019 yılında tamamlanacaktı, edindiğim bilgiye göre, önce 2023 sonra 2024 dendi. En son aldığım bilgiye göre 2025 yılında bile ulaşıma açılması zor görülüyor.

Demirkapı tüneli, Antalya'yı, Konya'ya ve diğer kesimlere bağlayan kuzey-güney aksı konumundaki Antalya-Manavgat Ayrımı–Taşağıl–Derebucak Yolu güzergahında beş kilometre uzunluğunda bulunuyor.

Bölünmüş yol konforuyla hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacak projeyle zamandan 29,1 milyon lira, akaryakıttan 6,4 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 35,5 milyon lira tasarruf sağlanacak. Proje, karbon salınımı 2 bin 535 ton azaltılacak.

Yolun ve tünelin açılmasını destekliyorum.

Benim eleştirim, yılda beş milyon’ un üzerinde araç geçişine sahip Seydişehir Manavgat arasında bulunan Alacabel tünelinin esamisinin dahi okunmaması.

Kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatan 1825 rakımlı Alacabel Tüneli tırmanma ve inişleri kaldıracağı için araçlarda ciddi anlamda yakıt tasarrufu sağlayacaktı.

Ekonomiye akaryakıt ve diğer giderlerde göz önüne alındığında yılda toplam da 43 milyon liradan fazla tasarruf sağlayacaktı,

Ayrıca, yılın 12 ayı kesintisiz ulaşım sağlanacak. Seydişehir-Antalya yolu ulaşıma kapandı gibi haberler okunmayacaktı.

Bütün bu beklentiler üzülerek ifade ediyorum hayalden öteye geçmedi.

Ülkemizin her bölgesinde ihtiyaç olan yolların, yatırımların yapılması TÜRK vatandaşı olarak beni mutlu eder.

Dikkat çekmek istediğim nokta, yatırımda öncelikli yerler vardır, bunlar tamamlanır, öncelik hassasiyeti olmayan yatırımlar da peyderpey devam ettirilir.

Ne yazık ki ülkemizde, acil yatırımlar değil, güçlü olanın istediği yatırımlar yapılıyor. Bu durumda beraberinde ciddi anlamda kaynak israfı ortaya çıkarıyor.

Alacabel tüneli ile ilgili sıkıntıdan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’ nun haberi olsa kesinlikle ilgileneceğinden eminim.

Konu Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’ na acil olarak iletilmeli,

Sayın Bakan’ ın ismi gibi Adil olacağına da inanıyorum

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR