Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Üçte Üç

Üçte Üç

Ligde 12 hafta geride kaldı ve yeni bir milli araya girdik. Milli takım bu dönem oynayacağı iki maçı kazanıp Dünya kupasına gidebilmek için Norveç-Hollanda maçının sonucunu bekleyecek.

Konyaspor 12 haftası geride kalan ligde 23 puan topladı ve ligde 13 sırada.

Konyaspor bu hafta İzmir’de Göztepe’ye konuk oldu.

İzmir deplasmanı Konyaspor için her zaman zor geçiyor, özellikle Göztepe taraftarı yeni stadyumunda rakiplere ciddi baskı uyguluyor.

Maçtan önce Konyaspor için yorum yapmak kolay oluyor. Konyaspor ligde geride kalan haftalarda bu tür final maçlarında hep zorlanmıştı.

Konyaspor’un dirençli oyunu, rakibe kolay boyun eğmeyen durumu puan umutlarımızı arttırıyor.

Maçtan önce Konya’da Abdülkerim ile ilgili bir belirsizlik vardı, sakat ı yada başka sorunu mu var diye. Burada Kulüpten gelen açıklamaya itibar edip dedikodulara kulak asmamak gerekiyor.

Bu hafta Abdülkerim’in yerine defansta Adil görev yaptı ve kadroda iyi bir alternatif olduğunu ispatladı.

Müsabaka Göztepe’nin baskısı ile başladı, ev sahibi ekip ilk 20-25 dakika Konyaspor’u oldukça hırpaladı. Konyaspor ilk atağını maçın 23. dakikasında yapabildi. Sonrasında oyuna ağırlığını koyan Konyaspor Sokol ile golü buldu ve oyuna ortak oldu. Önce Zymer’e yapılan bir hareket vardı, hakem Göztepe sahada daha erken 10 kişi kalabilirdi. Maçın ilk yarısına 9 dakika ilave oldu ve ilk yarı yaklaşık 56 dakika oynandı. Göztepe ilk yarının uzatma dakikalarında eksik kalınca Konyaspor’un işi biraz daha kolaylaştı.

Maçın ikinci yarısında Göztepe skor 1-0 iken biraz baskı kurdu ama Sokol ile ikinci golü bulan Konyaspor açı kopardı. Rakip takım bu hafta da oyuncu değişikliklerini erken yapınca Konyaspor geçen hafta olduğu gibi son 10 dakikayı çok rahat oynadı.

İlhan Palut ve ekibini gıpta ile takip ediyorum, hocanın en büyük özelliği kendini devamlı yenilemesi. Türkiye’de yanlış yaptığı halde hatasında ısrar eden pek çok hoca gördük. İlhan hoca bu özelliği ile diğer hocalardan ayrılıyor. Umarım bu şekilde deva eder. İlhan Palut için Konyaspor çok büyük şans, kulüpte her türlü imkan mevcut. Konyaspor için de İlhan Hoca şans. Şimdilik hoca ve kulüp uyum içinde, şehir de hocayı çok sevdi.

Şimdi lige verilen arada sakatlar iyileşirse Konyaspor için başarılı serinin devam etmesi sürpriz olmayacak.

Konyaspor’un en büyük problemi kulübede Konyaspor zirveye yakın olmak istiyorsa ve ligi yukarıda bitirme arzusu var ise mutlaka kulübeyi güçlendirmesi lazım. Kulüp bu doğrultuda çalışıyor. Devre arası yapılacak doğru takviye ile Konyaspor bu sezon çok başarılı olabilir.

İzmir’den 3 puan ile dönen ekibi tebrik ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR