Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Tut beni ey oruç!

Tut beni ey oruç!

Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. ( Bakara Suresi 183)

Ve beklenen, on bir ay yolunuz gözlediğimiz, diğer aylara benzemeyen ve içinde onca rahmeti barındıran Ayların Sultanı Ramazan Hoş Geldin, rahmet getirdin, esenlik getirdin yurdumuza yuvamıza.

*** 

Sana kavuştuğumuz bu günlerde senin kadrini, kıymetini ve bereketini bilmek gerek. Sen bizden gitmeden gerçek manasıyla Ramazan Nedir? Oruç tutmanın fazileti nedir? Bu ayın diğer aylardan farkı nedir? Bu soruların cevaplarını iyi anlamalı ve bu şuurla sımsıkı sarılmalıyız sana. 

**

Ve âcizane biliyorum ki seni layıkıyla tutamıyorum ey oruç, ne olur sen beni tut! Biliyorum müjde ayısın, Rabbimizin lütfuna mazhar ayısın  "İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir. Oruç benim içindir, mükâfatını da ben vereceğim" buyurduğu mağfiret ayısın Ey Ramazan.

**

Biliyorum, sana kavuşmadan önce nice hata ettik, ama pişmanız ve Peygamber Efendimiz ’in müjdelediği affa layık olmak için oruç tutmaya söz veriyoruz. "Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır." (Buhârî, Îmân 28, Savm 6)

**

Bu ayda konuşmalarımıza hal ve tavırlarımıza daha da bir dikkat edeceğiz inşallah. Bir Müslümana çirkin sözle yakışmaz, çekişmek, dövüşmek yakışmaz, hele hele Ramazan Ayında daha da bir dikkat edeceğiz. "Hiçbiriniz, oruçlu olduğu gün çirkin söz söylemesin ve kimse ile çekişmesin. Eğer biri kendisine söver veya çatarsa, ‘ben oruçluyum desin’" (Buhârî, Savm 9)

**

Ve samimi olarak, Allah rızası için seni tutamazsak ey oruç “aç” kalmaktan başka hiçbir şey yapmadığımızın, samimi kulluk yapmazsak boşa vakit geçirdiğimizin farkındayız. “Nice oruç tutanlar vardır ki, orucundan kendisine kuru bir açlıktan başka bir şey kalmaz! Geceleri nice namaz (terâvih ve teheccüd) kılanlar vardır ki, namazlarından kendilerine kalan yalnız uykusuzluktur.” (İbn-i Mâce, Sıyâm, 21)

*** 

Bu Ramazan biraz mahzunuz, Camileri dolduramadık, Teravih Namazlarını Camilerimizde kılamıyoruz, omuz omuza saf tutamadık. Bir imtihandan geçiyoruz. Ama bu günlerin geçmesi için Rabbimizden niyaz ediyor ve tekrar bölük bölük camilere koşmayı bizlere nasip eyle diye dua ediyoruz.

**

Ama Camilere gidemesek de evlerimizi mescitlere çevirdik.  Ailemizle hep birlikte, eşimizle, çocuklarımızla birlikte saf tutuyor namazlarımızı ve teravihlerimizi kılıyoruz. 

*** 

Başı Rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise Cehennemden azad olunan Ey Ramazan, Ey Oruç!

Tut bizi ve hiç bırakma…

Selam, dua ve muhabbetlerimle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR