Ebubekir Mücevher

Ebubekir Mücevher

Türkiye’nin Gündemine Yurttan Sesler…!

Türkiye’nin Gündemine Yurttan Sesler…!

Ege Yöresi:
Ey benim canı gönülden kursağımın incisi, gözümün zencisi, gıymatlım, çılbağım, bağrıyanığım, yetimim, elimin asası, gönlümün tasası, ülkelerin yakışığı, inancın aşığı, çorbamın kaşığı, bidanem milletim benim.
Nasılsın bakem, eyi misin len?
Eyi olmanı ırabbımdan dilerim.
Hele bilirsin mi ki bir meseldir dönüp duru. Gancık kahpanalı İsrail, şu gemi vardı ya len, he Mavi Marmara orada şehit edilen guzucuklarımız vardı ya..!
Bu soysuz, donsuz, ciğersiz, niçun özür dileyomuş duydun mu gı… Bilmem mi hele bu gidiler aynı bizim inatçı sarı öküze benzerler her hal. He he şindi hatırlayıvedim gari. Bizim Mustafa Ali oğlanın Ayşe gibi oluveriyo olaylar.
Bu İsrail gavuru, kahpanalısı vaa ya..! üDünya’nın üzerinde bi çalgı çengiyi kuruvemiş. “İsrail kısmına gökte, ihile, oyun var, düzenbazlık va desen merdiven dayayıp çıkar” derle ya işte öle. Çalgı çengi kuruluvermiş, bu südübozuklarda ortada dönüp (vurup) duru. Ne olcek bizim başbaken’de bu İsrail çengisinin, çözde al özrü talebine sonunda gözünü yumuverdi gari.
(http://eksisozluk.com/coz-de-al-mustafa-ali--1674954) Çözde Al’ın Hikayesi'nin ayrıntılarını buradan edinebilirsiniz..!
Karadeniz Yöresi:
Uy sevgili uşaklarım.. Hamsi cözlü mert civanlarım, benim güzel insanlarum hepunuza selam ederum.
Allah’ın selami üstinize olsin.
Haçan bu durum vaziyetle ilgüli yazduklarimi yavaş yazayrum, çünkim bilirum, çabuk okuyamazsun…!
Öncalikla Allahuma pin şükür iyiyüm… Şöyle bakayrumda bizim Recep yeni bir iş pulmuş.
Emrinde binlerce insan çalişayi, hepsi sessiz sedasız kendi halinde. Ne iş yaptuğunu soraysin, söyleyeceğum patlama.. Mezarluk pekçiliği yapayi. Haçen bu süreç bir uşak doğuracak, daha Suriye midür. İran midür, pelli değül. Haçan o yüzden sana, Suriyeye mi girecesun, İran’a mı girecesun söyleyemeyrum. He NATO emicen de patriot tükanı açtı buralara, oda otuza alduğuni yirmipeşe verir, sürümden kazaniyormuş öyle deyi. Bizim memleçete Müezzinoğullarının Mehmet’i bakan ettük, çok akilli adam ha, “Süt bankası” kurmak için “Diyanete Aşu” yapti.
He bu Apo var ya takası yerlebir olasıca uşak… Çok akillidur ha. Geçen bir çözüm süreci diye bişeycuklar söyledu. Geçen gün İmralı’dan bir ip sallayup duriymiş.
Recep de sormuş “Uy uşağum ne edeysun orada?” demiş. Oda hava turumuna bakayrum demiş. Recep çekmiş oni karşusuna, anlat pakayum şu hava turumu işinu demiş. Anlatmiş. Meğer ip sallanunca havanin rüzgarli olduğuni, ip islanınca da yağmur yağdini anlaymiş. Çok akıllı uşak vesselam. İp’ten döndi, ipe un serdi şimdi de bizi iplemeden, kendi kendine karaya vurmuş hamsi gibi çırpınıp duri.
Memleçetten sağa pol pol havadis.
İç Anadolu Yöresi:
Gara yirin dibine gir.
Gara yirin galkmazı Gahrolasıca Geberesice. Evmeye gomayasıca. Yanı garasıca. Şişe gal. Ağzından aksın da burnundan gelsin. Cehendem yakın, öte git. Burnundan fitil fitil gelsin.
Çekdiğin damarlar guruyagalsın. Çenesi çekilesice. Guruya galasıca. Boynu duvar altında kalsın.
Baş diş semesine uğrayasıca. Allah’tan bulasın. Ardın yurdun ıssız kalsın. Adın sanın galmasın. Cehennem kütüğü olasıca. Dermanı bulunmayan dertlere uğrayasıca. Ekmeğini it, yakasını bitler yiyesice. Örs gibi yara çıkarsın, körük gibi solusun.
Dur hacı emmim sakin..
Ben söz uzatmayı sevmen guzum aha, sana gısacanah şöyle diyivireyim.
Recep’i görüvirince annah dimissim
Sanki eğşim erik börek yimissim
Ne sevdi de cabuk unuttun bizi.
Yanık şebit gibi guruttu bizi.
Dedim işte adam, oylar bingil bingil kaynasın.
Nörcen başkasını, bırak sandıkta oynasın
Ne gördüysen uzun ömrü
Yiter gari bize ettiği, ÖLLÜYÜN KÖRÜ…!
Not: Durum ve vaziyet gereğince, yöresel yazılar devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ebubekir Mücevher Arşivi
SON YAZILAR