Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Türkiye geri adım atmamalı

Türkiye geri adım atmamalı

Türkiye Afrin “Zeytin Dalı” operasyonunda geri adım atmamalı. Afrin’den sonra Münbiç’e girmeli. Ardından Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu ortadan kaldırmalı. Türkiye’nin planı bu şekildedir; inşallah başarılı olur.

Bizce bununla yetinmemeli. Kırk senedir, Türkiye’nin insan gücünü zayıflatan ve ekonomisine darbe vuran Kandil’e de girmeli. Akabinde Rakka’ya yönelmeli ve bu toprakları asıl sahiplerine teslim etmeli. Çünkü Türkiye’de 3,5 milyon Suriyeli var; ayrıca güney sınırımızda Suriye tarafında derme- çatma barakalarda binlerce Suriyeli yaşamaktadır.

Ortadoğu’yu sömürme adına bu insanları yurtlarından etmek, bir lokma ekmeğe muhtaç etmek insanlığa sığar mı? ABD’nin ne işi var, burada? Taa 10 bin km deniz ötesinden geliyor, buraya.  Enerji kaynaklarını elinde tutmak için bölge haklarını birbirine kırdırıyor. Onun gayesi barış değil, barış ve demokrasi adına Müslüman Coğrafya’yı ve dünyayı sömürmektir.

Batı ülkelerinden 63 devletin bayrağı Suriye’de. Allah aşkına bunların ne işi var burada; Söyleyin? ABD’nin Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ne işi var? Yıllardır,  bu ülkelerde hala çıkmıyor. Neden çıkmıyor? Neden sesimizi yükseltmiyoruz? “Beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın” mı diyoruz?

Fransa’nın Afrika ülkelerinde ne işi var? Cezayir’den hala çıkmadı.  Fransa birçok Afrika ülkesinin derisini yüzüyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor, bu nasıl dünya? 

CHP bu bağlamda diyor ki: “Türk askeri Afrin’e girmesin, çok şehit veririz.” Peki,  Afrin’e girmediğimiz takdirde Afrin dağlarında Mehmetçiğin emniyetini nasıl sağlayacağız? Düşman Afrin’den sızmaz mı? oradan da çekildiğimiz takdirde teröristler tekrar Türkiye’ye sızmaz mı? Afrin’e girmeyecektik o zaman Afrin “Zeytin Dalı” operasyonunu niçin başlattık?  CHP’yi anlamak gerçekten zordur. CHP bunu Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı üzerinden söylüyorsa yazık. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan fanidir, bugün var, yarın yok, biz de öyleyiz. Ülkemizin menfaatini ön plana almamız gerekmez mi?

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 15 Şubat tarihinde Türkiye’ye geldiği zaman utanmadan, sıkılmadan dünyanın gözünün içine baka baka şöyle yalan söylemekten utanmadı: “ABD hiçbir zaman YPG’ye ağır silah vermedi! Peki, YPG /PKK’nın elindeki ağır silahları kim verdi? Türkiye’nin güneyinde 30 bin kişilik ordu kuracağım, diyorsun, bu orduyu kime karşı kullanacaksın? DEAŞ’a karşı mı? Bu terör örgütünü bizzat kendi elinle kurdun. Bunu kendin de itiraf ettin. Bu ne pişkinlik, bu ne yüzsüzlük, hiç mi utanmıyorsun, ey ABD?

ABD, güya İran’a karşı İsrail’i korumak için Suriye’deymiş. Afrin’e Türkiye değil, Esad girmeliymiş. Rusya da buna razıymış. Suriye rejimi Afrin’e girerse oradan teröristler, Türkiye’ye sızamazlarmış. Böyle diyorlar, bazı televizyon kanallarındaki konuşmacılar. Böyle konuşanlara soruyorum. Fırat’ın Doğu’sunu ABD, batısını Rusya işgal etmedi mi? Sizin bundan haberiniz yok mu?  Katil Esad, halkını hunharca şehit eden adam, Rusya’dan izinsiz adım atabilir mi?

Rus lideri Putin, Hmeymim Rus Hava Üssü’ne indiği zaman Esad, kırmızı halı üzerinde Putin’le birlikte yürümek istediği zaman bir üst rütbeli subay, Esad’ın kolundan tutup sert bir şekilde geri çekmedi mi? Siz bunu bilmiyor musunuz? Ortada Suriye diye bir devlet var mı? Esad Rusya’nın egemenliği altına girdiğini bilmiyor musunuz? Bildiğiniz halde neden gerçekleri söylemiyorsunuz? Yoksa ABD ile göbek bağınız mı var?

Peki, ABD, İran’ın bölgede nüfusunu kırmak ve İsrail’i korumak istiyor. Öyleyse Afrin’e neden Esad’ın girmesini istiyor? İran ve Suriye aynı mezhebe mensuptur. Esad’ın Afrin’e girmesi İran’ın Afrin’e girmesi anlamına gelmez mi? 

Mesele İran değil, İŞİD değil, ABD’nin Suriye’yi işgal ettikten sonra Türkiye’yi de işgal ederek Yahudi’nin rüyası olan Arz-ı Mevud’u gerçekleştirmektir. O zaman İşi işten geçecektir. Ne diyorsun CHP o zamana kadar bekleyelim mi? Yurtta Sulh Cihanda Sulhu böyle mi anlıyorsun?

 Sonuç olarak diyoruz ki, Türkiye Afrin “Zeytin Dalı” operasyonunda haklıdır. Gereği yapılmalı. ABD’nin oyalama stratejisine kanmamalı.  Aynı istikamette olan içerdeki malum çevrelerin sözlerine de itibar etmemeli. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR