Türk Yıldızları Şehidi Ümit Özer unutulmadı

13 Mart 2012 tarihinde Konya'da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, şehadetinin 7.yılında dualarla anıldı

Türk Yıldızları'nın ilk şehidi olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, şehadetinin 7.yıldönümünde mesai arkadaşları, sevenleri ve yakınları tarafından anıldı. Türk Yıldızları'nın ilk şehidi olan Ümit Özer'in kulenin, 'atla' uyarısını rağmen uçağını terketmediği ortaya çıkmıştı.

BU UÇAKTA YETİMİN HAKKI VAR!

Özer, kulenin atla ısrarına rağmen şu sözleri söylemişti: “Yapamam... Uçağı kurtarmayı deneyeceğim. Bunu yapabilirim. Bu uçakta yetim hakkı var!” Şehit Pilot Ümit Özer, bu sözleriyle tüm Türkiye'yi duygulandırmıştı.

İŞTE TARİHE GEÇEN O KONUŞMA

Kahraman şehidin gerekçesi ise son cümlesinde saklıydı.

 İşte kule ile şehit pilotun son konuşması:

 Kule: Uçağı hemen terk et! Atla!

 Özer: Yapamam... Uçağı kurtarmayı deneyeceğim. Bunu yapabilirim. Bu uçakta yetim hakkı var!

TÜRKİYE’Yİ BAŞARI İLE TEMSİL ETTİ

Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, 2002 yılında Hava Harp Okulundan mezun oldu. 2002-2004 yılları arasında pilotaj eğitimini 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında tamamladıktan sonra, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığına F-5 eğitim pilotu olarak atandı.

2005-2011 yılları arasında 133’üncü Filo Komutanlığında Av-Önleme pilotu olarak görev yaptı. Ümit Özer, 2011 yılında Türk Yıldızlarına katıldı. Ülkemizi, Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Türk Hava Kuvvetlerini dünyanın pek çok yerinde başarı ile tanıtan ve temsil eden Türk Yıldızları akrotim ekibinin en seçkin üyelerinden biri iken 13 Mart 2012 tarihinde şehadet mertebesine ulaştı. Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’i rahmetle ve minnetle anıyoruz.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İzlenme: 4070
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar