Hâlid Şen

Hâlid Şen

Trafik polisi nasıl ayak kırar?

Trafik polisi nasıl ayak kırar?

Yıllardır yaptığımız haberler ile söylüyoruz dersek yalan olmaz; Trafikte sürücülerin yaptığı hatalar ile yollar tıkanıyor ve bu, diğer sürücülerin hakkına tecavüz boyutuna geliyorsa, bu hatalara yetkililer göz yummamalıdır, gereken cezayı kesmelidirler.

 

Yılbaşından kısa süre önce başlayıp bugünlerde de devam eden bir uygulama var ki gözlemlediğim kadarı ile pek çok kişinin takdirini kazandı. Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hatalı parkları artık affetmiyor.

 

Konya merkezde trafik akışında yaşanan sıkıntılar pek çok zaman yapılan hatalı parklardan kaynaklanıyor. Bunu söyleyerek “Belediyelerin büyük ihmali”ni atlayacağımı sanmayın. Yılladır şehrin göbeğinde yaşanan pek çok sıkıntıya önlem alınmadı. Daha önceki yazı ve haberlerimde bu sorunlara radikal çözümler alınması gerektiğini vurgulamıştım.

 

Mevlana, Alaeddin, İhsaniye, Form, Anıt, Nalçacı gibi bölgelerde yaşanan trafik yoğunluğuna rağmen birkaç otomobilin yaptığı hatalı parklar nedeniyle iki şeritlik yolun tek şeride düştüğünü görmüş, şahit olmuşsunuzdur. Alaeddin Bulvarı gibi önemli bir noktada adam çıkıp ikinci sıra park yapabiliyor. Böyle durumlarda ister istemez “Polis”e kızıyoruz. Neden bunlara izin veriliyor?

 

Hatta yazılarımızda hatalı parkların trafiğe büyük engel oluşturduğu noktalarda “kameradan ceza yazın” diye de söylemiştik. O konuda bir gelişme olmadı görüldüğü kadarıyla. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda, “Alaeddin Bulvarı’nda park yasağı” gibi konuları içeren bir anket yaptı. Sanırım bu yönde bir çalışma düşünülüyor.

 

3 Liralık otopark ücretini vermemek için Alaeddin trafiğini kilitlemeyi göze alan toplum için (maalesef) ‘cezadan anlıyor” dersek yanılmayız. Yılbaşından önce başlayan ve bugünlerde de devam eden uygulamadan gördüğüm kadarıyla Trafik Ekipleri hatalı parkı affetmiyor. Böyle bir durumda çekici, aracı hemen çekiyor. Kurallara uyanları sevindiren bir hareket.

 

Tıkanan yollarda belediyelerin birşeyler yapmasını beklersek daha çok bekleriz. Hassas noktalarda hatalı park yapan araçların hızla çekilmesini, gerekli cezaların yazılmasını destekliyorum. Uygulama böyle devam etmeli ki hafızalara kazınsın... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu satıcıları için polise (desteklemesem de) “Kırın ayağını, suçu bana atın” demiş, ardından “Olayın büyüklüğüne dikkat çekmek için böyle söyledim” demişti. Kural ihlallerini, hatalı park yapanların mecazi olarak ayaklarını kırmak, tebliğde belirlenen cezaları sürücülere uygulamak ile olur.

 

Trafik ekiplerinin gözardı ettiği pek çok kural ihlali var, onlara da sıra gelir umarım.

arac-cekme.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR