Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Ticaret, kültür ve inanç turizmi ile cazibe merkezi oluyor

Ticaret, kültür ve inanç turizmi ile cazibe merkezi oluyor

Son yıllarda yapılan önemli yatırımlar ile Seydişehir ticaret, kültür, termal ve inanç turizminde söz sahibi olurken ilçenin marka değeri de her geçen gün artıyor.

Seydi Şifa Termal tesisleri ile 20 yıllık bir hasreti sona erdirirken beraberinde de ülkenin önemli yatırımcılarını bölgeye çekmeyi başardı.

Kısa süre sonra konusunda söz sahibi bir şirket yönetimi termal otel tesislerinin temelini atacak, böylece günü birlik ziyaretçiler ile birlikte konaklama imkanı da sağlanacak.

Diğer yandan Kuğulu vadisi projesi devam ediyor. Marangozlar sanayi kavşağında inşaatı tamamlanan Belediye dükkanları hizmete girmeye başladı, bunun yanında bir önemli gelişmeden de bahsetmek istiyorum.

Belediye yol üzerinde yöresel ürünlerinin satışını ve tanıtımı tapmak amacı ile üretici bayanlara 36 adet işyeri yapma kararı aldı. Çok kısa sürede inşaatına başlanacak üretici bayanların hizmetine verilecek.

Çevre yolu üzerinde bir önemli gelişme de imara açılması ki bu isabetli karar bu bölgede sanayi ve ticaretin katlanarak büyümesini sağlayacak.

Kuğulu vadisi projesi devam ediyor, belediye dükkanları tamamlandı, millet bahçesi çalışmalarında ufak tefek sorunlar olsa da 2-3 aya kadar tamamlanacak.

Bu önemli projeler, birbirini tamamlayan yani üçü bir arada olan devasa yatırımlar.

Ayrıca, Organize Sanayi bölgesi doğalgaza kavuşuyor, çalışmalar başladı, kısa süre sonra Seydişehir OSB yatırımcılar için cazip hale gelecek.

Ancak, OSB nin ikinci etap arsası olan ve 530.000 metrekare ile devasa alana sahip bölgenin davasının bir an önce tamamlanması sağlanmalı ve yatırımcının hizmetine sunulması gerekiyor.

Yukarıda bahsettiğim konular, ticaret ve turizm konularını içeriyor, her ikisi de üretici hemşerilerimizin ürünlerinin değerlenmesini sağlayacak bu da beraberinde ciddi anlamda gelir artışı sağlayacak.

SEYİT HARUN PROJESİ

İlçenin bir diğer önemli projesi de Seyit Harun Projesi. Konya Valiliği, Büyükşehir ve Seydişehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü proje etap etap yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan kısım olan Arasta çarşısının açılışı yapıldı.

Buraya yapılan hizmeti en iyi şekilde çarşıya asılan eski ve yeni halini gösteren resim anlatıyor. Eski buğday pazarına asılan bu resmi vatandaşlarımızın görmesini isterim.

Daha düne kadar bu bölgede alınıp satılmayan, kimsenin ilgi göstermediği kısaca para etmeyen işyerleri, cephe giydirmelerin tamamlanması, yollarının yapılması ile kıymetlerini bir anda ona katladı.

İnanmayan varsa gitsin herhangi bir işyerine alıcı olsun kendi kulakları ile duysun.

Bilindiği gibi Seyit Harun projesi etap etap yapılan bir hizmet. Bir anda yapılması güç.

PROTOKOL’A GÖSTERİLMELİYDİ

Arasta Çarşısı Açılış programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Ahmet Sorgun, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Ahırlı Kaymakamı Alperen Celepci, Yalıhüyük Kaymakam Vekili İbrahim Yazıcı, Bölge Belediye Başkanları, ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışa gösterilen ilgi elbette çok sevindirici, davetliler Arasta çarşısının açılışını yaptı, Seyit Harun cami çevresi ve çarşı meydanı henüz tamamlanmadı.

Yetkililerin yerinde olsam tamamlanmayan kısım olan Cami çevresi ve Çarşı meydanını açılışa gelen davetlilere özellikle gösterir ve destek isterdim.

Zira gelen davetliler yarım kalan işleri görmedi. Özellikle gösterilmeliydi.

Buna rağmen bölge, “Ticaret, kültür, İnanç turizmi ile cazibe merkezi oluyor”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR