Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Tesislerimiz

Tesislerimiz

Yıllarca Türk futbolu tesisleşme noktasında geri kalmanın acısını çekti.

Derwall Türkiye’ye geldiğinde olay olmuştu, Derwall’e hocam oyuncu alalım diyorlar, ünlü hoca yok kardeşim benim toprak olan antrenman sahamı çim yapın yeter dedi. Hatta o dönem Derwall’in tesislerde sahanın çimlerini sularken resimleri olay olmuştu.

Özkan Sümer Konya’da çalışırken 2 noluda antrenman yapmam demiş, 1 noluda antrenman yapmak isteyince dönemin spor il müdürü Vezir Balcıoğlu ile ciddi tartışma yaşamıştı.

Tesis Türk futbolunun hep sorunu oldu.

Son yıllarda kulüpler tesisleşme yönünde ciddi aşama kaydetti. Yeni stadyumlar ile konfor arttı. Buna karşı seyirci sayısındaki düşüş anlaşılabilir bir durum değil.

Bence Passolig maskaralığına son verip, e devlet üzerinden bilet alma konusunu tartışmamız gerekiyor. Ben bu konuda Mehmet Baykan üzerinden bir çalışma başlatılmasında fayda görüyorum.

Gelelim Konyaspor ve tesis konusuna.

Ben 1986-1991 arası altyapıdaydım, A takımın eski malzemelerini biz kullanırdık, yıldız takım zamanı malzeme bile yoktu…

Mustafa Özkafa Tatlıcak tesislerini yaptığında ciddi aşama kaydettik, Konyaspor uzun yıllar Tatlıcak’ta çalışmalarına devam etti.

Kayacık tesisleri tamamlanınca Konyaspor Kayacık’a gitti. Pilot takım Tatlıcak’ta kaldı. En son alt yapı Tatlıcaktaydı.

2016-2017 sezonunda Konyaspor borç problemini aşınca Kayacık ek tesisleri gündeme geldi. Aykut hoca ve ekibinin nezaretinde proje hazırlandı, Tahir Akyürek yer tahsisi yaptı ama beklenen kredi bir türlü çıkmayınca Kayacık ek tesisleri projesi uzun süre çekmecede kaldı.

Murat Kurum’un katkılarıyla Konyaspor Kayacık’ta yeni bir tesise kavuşacak. A takım yeni tesislere geçecek, alt yapı eski tesisleri kullanacak.

Bu tesisleri yapmak önemli ama bu tesisleri verimli kullanabilmek daha büyük önem arz ediyor.

Altyapıdan her yıl birkaç oyuncuyu takıma katabilirsen o zaman bu tesisler boşa gitmez.

Ben bu oyuncuları, çocukları  burada yetiştiriyorsun, yeteneği olan zaten futbolcu olur bu çocukları zihinsel ve fen alanında da eğitebilirsek o zaman başarı gelir derim. Olaya bu gözle bakan biriyim.

Konyaspor uluslararası standartlarda tesislere kavuşacak. Konya bu tesislere sahip çıkmalı, Konyalı olarak geçmişte tesislerin yetersizliğini bizzat yaşamış biri olarak proje ile gurur duyuyorum.

Bir kaz daha belirteyim, tesisleri yapmaktan ziyade verimli kullanmak çok daha önemli.

Xx

Konyaspor bugün sahasında Malatyaspor’u konuk edecek beklentimiz 3 puan alıp zirvede kalmaya devam etmek.

Konyaspor bu sezonu ilk 5 içinde tamamlarsa ekonomik olarak açık vermeyecek. Malatyaspor karşısında Konyaspor’a başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR