Emre Özgül

Emre Özgül

Teşekkür ediyorum, esnafın aklıyla güzel dalga geçtiniz!

Teşekkür ediyorum, esnafın aklıyla güzel dalga geçtiniz!

Esnafa yeni destek paketi açıklandı. 3 ay boyunca büyükşehirlerde esnafa 750 TL'lik kira desteği sağlanacağı ifade edildi.

**

Konya'da bu haber, büyük bir sevinçle karşılandı! Esnaf ve sanayici temsilcileri boy boy açıklama yaptı, haberler yapıldı. Temsilciler tarafından 3 aylık 750 TL'lik desteğin iflasın eşiğine gelen esnafa can suyu olacağını söylendi! Minnetler ve şükranlar dile getirildi!

**

3 ay boyunca verilecek olan 750 TL'lik destek, “Aylardır işletmesi kapalı olan, evinin mutfak masraflarını bile karşılayamaz hale gelen, yardım paketi arar duruma düşen” esnafı, hayata döndürecek! Bu destek, sektör temsilcilerine göre bütün sorunları çözecek! Her açıklaması ile üyelerinin yanında olan, birilerine yaranma derdi taşımayan, gerçek sorunları konuşan esnaf ve işadamları temsilcilerine teşekkür ediyorum! Üyeleriniz de sizinle gurur duyuyor!

**

Açıklanan destek paketinin ardından ne dedi temsilciler; Kimi “Böyle bir zamanda Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek kararları esnafımıza rahat bir nefes aldıracaktır” dedi, kimi de “Bu destek piyasalara moral olacak. Bu süreçte esnafımız en çok kira noktasında sorun yaşamıştı. Kira desteği ve vergi indirimlerinin uzatılması pandemi hasarına ilaç olacaktır.”

**

Konya, bu anlamda çok şanslı bir il! Konya'nın esnafları da sanayicileri de çok şanslı! Niye mi? Bağlı oldukları kuruluşlar kendilerinin hakkını aramakta çok kararlı! Esnafın ve işadamlarının gerçek sorunlarını konuşmakta çok dirayetli! Kendini bir şeylere mecbur hissetmiyorlar! Esnaf ve işadamları, haksızlık yapmasın! Başkanlarını eleştirmesin! Biz, şahidiz verilen mücadeleye!

**

Yine bazı haberlere göre esnaf, destek paketini büyük bir sevinçle karşıladı! 750 TL'lik kira yardımı gerçekten de esnafı çok rahatlatacakmış!

**

Yaklaşık 9 aydır esnaflar ile ilgili haberler yapıyoruz. Ben şimdiye kadar “önceki gün yayınlanan haberdeki 2 esnaf, esnaf ve işadamları temsilcilerinin dışında kimsenin esnafın durumunun iyi olduğunu ve verilen desteğin yeterli olduğunu” söylediğini duymadım.

**

3 aylık kira desteği esnafa ilaç gibi gelmiş! Esnafın zararı bu destekle kapatılacakmış!

**

Acaba bu esnaflar ve sektör temsilcileri hangi dünyayı yaşıyor? Gerçekten merak ediyorum. Birileri esnafın ve sanayicinin aklıyla ciddi şekilde dalga geçiyor! Bu açıklamaları yaparken insan hiç mi sıkılmaz? Allah, razı olsun iyi de olsa kötü de olsa bir destek verilmiş. Yetersiz mi? Çok yetersiz. 750 TL nedir Allah aşkına! Tamam verilmiş ama bu desteğin bütün sorunları çözeceği, esnafa derman olacağı söylemleri esnafın aklıyla dalga geçmektir. Esnaf, yazıyor bunları... Sizi uyaran kimse yoktur belki ama bu açıklamalar yerinde açıklamalar olmamış! Esnafın aklıyla dalga geçmişsiniz, yazık!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR