Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Termal tesisi kurmak önemli, tanıtmak daha da önemli

Termal tesisi kurmak önemli, tanıtmak daha da önemli

Seydişehir’in 3. Kalkınma hamlesini başlatacak, ufkunu açacak termal su ve buna bağlı yapılacak tesisler ivme kazanmaya başladı.

Hatırlanacağı üzere Başkan Tutal’ ın daveti üzerine gelen, Seydişehir Belediyesi'nin Termal Danışmanı Prof. Dr. Zeki Karagülle termal su hakkında şu bilgileri vermişti;

Seydişehir termal suyu 41- 43 derece sıcaklıkta, mineralleri yüksek, Soda Bikarbonat denilen, kalsiyumu yüksek olduğu için, ana karakteri termal için özel bir su.

Bu termal su banyo olarak değil aynı zamanda içme olarak da kullanılma imkanına sahip, sağlık için kullanılabilir.

Florür, Çinko, Metasilikat, Selenyum, Bakır, Bromür, Hidrosenat mineralleri bakımından zengin.

Bu nedenle ağrı giderici, iltihap, antiromatizma, mide asidi giderici, idrar taşlarını engelleyici, deride tahriş önleyici, kas giriş ve eklemlerin gerginliklerini çözücü, kan basıncını düşürücü, iyileştirici etkileri var.

Ayrıca metabolizmayı kemik ve diş sağlığını, deri fonksiyonlarını, kalp ve damarı destekleyici etkileri bulunmakta"

Bu bilgileri özellikle verdim. Türkiye nin en kaliteli termal suyu 20 yıldır akıp gidiyor.

Su aktı biz de baktık. Ta ki geçen yıl Belediye Başkanı Mehmet Tutal öncülüğünde temeli atılan rehabilitasyon merkezine kadar.

Hemen akabinde, işadamı Ramazan Erdoğan, iki ortağı ile birlikte Küpe Dağı Kaplıca-Termal Tatil Köyü’ nün temelini attı. Bu iki yatırım sonrasında İlçe de termal yatırımların ivme kazanacağını şimdiden söylemek abartı olmaz.

İşin özü, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ ın termal rehabilitasyon merkezinin temelini atması özel teşebbüs yatırımcılarına güven verdi.

TANITMAK DAHA DA ÖNEMLİ

Ülkenin değişik bölgelerinde termal tesisleri bulunan yatırımcı ve iş adamlarının bundan böyle Seydişehir’ e ilgi göstereceğine inanıyorum.

Bu arada termal sera için de yatırımcılar gelmeye başladı.

Bunlar güzel gelişmeler. Ancak! Yatırımcıların bölgeye ilgisini çekmek için bizlerin de üzerine düşen görevler var.

Yakın zamanda rehabilitasyon merkezi hizmete girecek. Burada amaç ilçe içinden daha ziyade dışarıdan misafir çekmek olmalı.

Bu gerçekleşmez ise yapılan tesisler Kavak köyünde yapılan iptidai tesisten öteye geçmez.

Tanıtım konusunda profesyonel çalışmak zorundayız.

Seydişehir Belediyesinin öncülüğünde turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları oluşturmaya, konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetleri ile ilgili yurt içi ve yurt dışı rezervasyonlar yapan turizm acentalarına hazırlayacağımız broşür ve dosyalarla ulaşmak lazım.

Ayrıca Antalya, Manavgat, Alanya ve Kemer bölgelerindeki otellerin tamamı ziyaret edilerek slaytlar eşliğinde sunumlar yapılmalı.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladıktan sonra günübirlik ziyaretlere değil konaklama ziyaretlerini gerçekleştirmeliyiz ki, bu da beraberinde konaklama tesisleri ihtiyacını doğuracaktır.

Önemli olan gelen misafirlerin bir ya da birkaç gün konaklamasını sağlamak olmalı.

Tanıtımlar mutlaka Belediye öncülüğünde gerçekleştirilmeli. Resmi bir kurum yerli ve yabancı turistlere güven verecektir.

Termal tesisi kurmak önemli, ama! TANITMAK daha da önemli

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR