Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Temel Atan Kim, Hizmete Açan Kim?

Temel Atan Kim, Hizmete Açan Kim?

Mahalli idareler seçiminin normal zamanından yaklaşık 5 ay kadar öne alınması ile ilgili olarak iktidar ve muhalefet partisinin mutabakata varması sonrasında belediyelerde hummalı bir faaliyet başladığı görülüyor.
Her ne kadar TBMM de kabul edilen değişiklik her ne kadar referandum ihtimali ile geçmiş olsa da artık belediye başkanlarının kulaklarına kar suyu kaçmış oldu.
Çünkü yerel yönetimlerde seçim ahiretteki hesap gününün veya bir başka deyişle ba’sü ba’del mevt yani kıyametteki yeniden dirilişin bir küçük provasıdır.
Kur’an-ı Kerim ifadesiyle kıyamette insanların birbirlerinin hatırlarını sormayacakları gibi seçim döneminde de hâlihazır ki belediye başkanları ile onların yerine talip olan aday adayları, aday adaylığı süreci sona erinceye kadar birbirlerinin hal ve hatırlarını sormazlar, soramazlar. 
Bundan dolayıdır ki düne kadar can ciğer kuzu sarması arkadaş olanlar için bile yerini koruma telaşı mı dersiniz, bir üst belediyeye geçiş manevrası mı dersiniz ne derseniz deyin farklı davranacaklar ve belediye başkanları şimdiye kadar geçen sürede görmediğiniz ve takip edecek seçim dönemine kadar bir daha da göremeyeceğiniz bir çalışma dönemine gireceklerdir.
Her ne kadar ister raylı sistem ister otobüs ile yapılan toplu ulaşımdaki sıkıntılar henüz bir çözüme kavuşturulmamış olsa da ulaşımla ilgili istekler de dâhil olmak üzere bundan böyle yaklaşık 6 ay süre ile belediyelerden hemen her istediğinizi yaptırabileceğiniz veya isteğinize belediye yönetimlerince hayır denmeyecek bir döneme de girilmek üzere.
Hâlbuki daha dün denebilecek bir zaman öncesinde kendileri seçilmeden de bu hengâmeyi yaşamışlardı.
İnsan aklı bu kadar nisyan ile malul olmamalı.
Bu maluliyetten en çabuk kurtulmanın yolu, gurur ve kibirle şu an içerisinde oturmakta oldukları şatafatlı belediye binalarının yapımlarının kimler tarafından başlatıldığını düşünmeleridir.
Mustafa Özkafa tarafından temeli atılan Karatay Belediye Binası Mehmet Şen’in başkanlık döneminden sonra Mehmet Hançerli tarafından, Âdem Esen tarafından temeli atılan Selçuklu Belediye Binası İ. Uğur Altay tarafından, Refik Tuzcuoğlu döneminde hastane olarak inşaatına başlanan bu günkü Meram Belediye binası ise Serdar Kalaycı tarafından kullanılmaya başlandı.
Serdar Kalaycı tarafından temeli atılan Meram Belediye Binasını kullanmak bakalım kime nasip olacak bu gidişle.
Tahir Akyürek’in birçok hususta olduğu gibi bu bapta da i’rapda mahallinin olmadığı görülmektedir.
Çünkü yeni belediye binası bir tarafa, Larende Caddesi ile Furgandede Caddesine dikilen tabelaların renkleri bile soldu.
Şu aşamada belediye başkanlarına hatırlatılması gereken pek çok husustan birisi bu temel atma ve açılış törenleridir.
Yeri ve zamanı olup olmadığına bakılmaksızın, gerçekten yerel bir ihtiyacı karşılayıp karşılamayacağı hesap edilmeksizin ve sadece bir fazla yazılı ve görsel basında yer alma düşüncesiyle hemen her hafta bir temel atma bahanesiyle tören düzenlemek ve bu vesile ile hizmet için harcanması gereken miktarları çarçur etmek şimdiye kadar gelip geçen başkanlara bir şey kazandırmadı ve şimdiden sonra da asla kazandırmayacak.
Uzağa gitmeye gerek yok.
Belediye binasına yaklaşık 100 metre kadar uzaklıktaki işyerinde hizmet den belediye eski başkanının bu güne kadar doğru dürüst hal ve hatırının sorulmaması veya başkanın bunca hizmetten sonra belediye binasına gir(e)memesi bile gerçeği görmek isteyen gözler için bunun en büyük delilidir.
Kış mevsimi gelmek üzere.
Dün kent derken bu gün şehir demeye başladığınız Konya’mızda, ayağı çamurdan, en büyük caddeleri, yolları bile yağmur sularından kurtarılamamış Konya ve Konyalılar için yeni yeni atacağınız temeller gerçekten kim ve ne için acaba?
Bu suale verebileceğiniz Konya içindir cevabınız Konyalıları tatmin edebilecekse mesele yok, aksi halde sadece kişisel reklâm için ve sadece sizle etrafınızdakiler tatmin oluyorsa vay ki ne vay.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR