Sabit Horasan

Sabit Horasan

Takımda umut var!

Takımda umut var!

Konyaspor, umut vermeye Kayseri deplasmanında da devam etti.

 

Genç futbolcuların acemiliklerine, kaçan gollere rağmen Erciyes maçındaki oyun gönüllere bir kez daha su serpti..

 

Sahaya 6’sı genç, 11 cengaver futbolcuyla çıkan Kartallar, Erciyes karşısında, bu yıl en çok ve en pahalı transferleri yapan rakibi karşısında  ilk 60 dakika daha üstün bir görüntü verdi.. 

 

Genç futbolcular telaşlı olmasa, soğuk kanlı davransalar, topu direkler arasına gönderebilseler sonuçta eminim ki, 1 puan değil, 3 puanda olabilirdi.

 

Konyaspor, her ne kadar pas hataları ve top kayıpları yapsa da, çok faullü oynasa da  ayağa pas yaparak gelecek için olumlu sinyaller vermeye devam etti. İnanıyoruz ki, Konyaspor böyle devam etmesi halinde ilk yarının ortalarından, hatta en azından ligin ikinci yarısından itibaren takım olacak ve Bank Asya 1. lige damgasını vuracaktır.

 

Şampiyonluk mu? hayır..

 

Yine tekrarlıyorum, Konyaspor’un ligde kalması yeterli olacaktır.  Planlar bunun üzerine yapılmalıdır. Şampiyonluk sözleri ortaya atılarak futbolcuları stres altına sokmaya gerek yoktur. Ama, şampiyonluk kendiliğinden gelirse hayır da denilemez. O zaman tadından yenmez.

 

Konyaspor, Erciyes maçında; rakibe oranla daha çok pozisyon üretti. Futbolcular golle burun buruna geldi.. Ama, genç futbolcuların heyecanlı olması, gol ayağı Robak’ın topla gerekli yerde buluşturulamaması sonucu beklenilen gol bir türlü gelmedi. 

 

Robak, yine söylüyorum Bank Asya’nın en iyi forvet oyuncularından biri. Ama önemli olan bu futbolcuyu iyi kullanmak ve gol alanlarında topla buluşturmaktır.. Maç boyunca yeterli top alamayan ve bunun sonucu da orta alana kadar gelerek top çıkarmaya çalışan Robak’ın boşalttığı alanlara genç futbolcular Feyyaz, Ali Dere, Serbay, Recep ve Serkan girmeli ki, gol gelsin..

 

Veya, Robak’tan yararlanmanın bir diğer yolu da kanatları iyi kullanmak olmalıdır. Konyaspor’da bu konuda da büyük sıkıntı var. Kanat oyuncuları nedense orta yapamıyor.. Takımda şut yüzdesi ise çok düşük.

 

Genç biri kadroya sahip olan Konyaspor’un, gelecek açısından belli bir sisteme sahip olması gerekir.. Teknik adamlarda öyle sanıyorum ki, defansı sağlam tutarak, Robak ile birlikte orta alandaki 3’lü ile rakip üzerinde baskı kurmayı düşünmekte..

 

Ancak, rakibe doğru zamanda ve doğru yerde baskı yapılmalı ki sonuç alınabilsin. 

 

Erciyes maçına baktığımız zaman, Konyaspor’un defansının ortasındaki iki isim Erdinç ve alt yapıdan yetişen genç futbolcu Selim Ay çok iyi oynadılar.. Bu futbolculara diğerleri de ayak uydurmuş olsaydı Konyaspor Kayseri deplasmanından 1 değil 3 puanla dönebilirdi. Orta alanda aksayan futbolcular da vardı. Ali Dere ve Recep gibi.

 

Ligin ikinci haftasında, Erciyes maçında izlediğimiz Konyaspor’da umut var.. Genç  futbolcular üzerindeki korkaklığı, telaşı atmaları halinde Konyaspor’u daha iyi günler bekliyor.

 

Ama, beklenmedik haftalarda alınacak bir-iki kötü sonuç genç futbolcuları olumsuz etkileyebilir ve yeşeren umutları söndürebilir. Bu konuda Konyaspor’a gönül verenlerin tek umudu da teknik kadro ve takım içerisindeki tecrübeli futbolcular olacaktır. Konyaspor için şimdilik yapılacak en doğru hareket, sabır ve destek olmalıdır.

 

 

Şekerspor, özel maçlara oranla daha iyi bir görüntü verdi.

 

Spor Toto 2. lig temsilcimiz Şekerspor, ilk haftanın flaş takımlarından ve kadrosuna bakıldığı zaman hiçte yabana atılmayacak bir takım olan Pendikspor’u net bir skorla yenerek ilk galibiyetini aldı.. 

 

Şekerspor’u, hazırlık maçlarına oranla daha iyi gördük diyebiliriz.

 

Özellikle, alt yapıdan yetişen İshak, orta alanda, rakiple adeta tek başına mücadele etti ve tüm toplara sahip oldu. 

 

Ama, Şekerspor’un Pendik maçındaki futbolu yeterli mi? tabiî ki değil. 

 

Özellikle ikinci yarıda hücuma çıkarken top kaybeden ve gücünü 90 dakika boyunca ekonomik kullanmayan bir Şekerspor vardı sahada. Öyle ki, ilk yarıda sürekli bastıran Şekerspor’u, maçın ikinci yarısında göremedik. Dua edelim ki, rakip beceriksizdi. Gol atma ustalığını gösteremedi..

 

Ancak, önemli olan kötü oynanan dakikalarda bile ikinci golü  bularak maçı kazanmaktır..
Bu galibiyet, Şekersporlu futbolcular üzerinde moral motivasyonu sağlarken, güveni de artırdı. İnanıyorum ki, Şekerspor futbolunun üzerine koyarak yoluna emin adımlarla devam edecektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR