Sabit Horasan

Sabit Horasan

Süper ligde ilk yarı bitti

Süper ligde ilk yarı bitti

Torku Konyaspor belki, yönetici ve teknik adamların hedefledikleri 20 puanla kapattı devreyi. Ama, bana göre 20 puan yetmez. Kaybedilen maçlara bakıldığı zaman, Torku Konyaspor’un bugün devreyi en az 25 puanla kapatması gerekirdi. Bu, hatalardan ders çıkarılmasının bir göstergesidir.
Torku Konyaspor yönetimi ve teknik adamları, bugünden başlayarak ikinci yarı için seferber olmalı.
Boşa geçirilecek zaman yok.
Öyle sanıyorum ki, yönetici ve yeni teknik kadro imzalar atılmadan önce gerekli planlamayı yapmışlardır.
Bu koşullarda, takımda önemli bir revizyona yapılmalıdır.
Bir kere, 9 yabancı oyuncudan 3’ü gönderilmiş. Bana göre en az 2’si daha gönderilmelidir.
Bunların dışında, alt yapıdan gelen Muhammet, İsmail gibi genç futbolcular Anadolu Selçukluspor’a kiralanarak maç tecrübelerini artırmaları sağlanmalıdır.
Yerli oyunculardan gönderilmek istenilen varsa, onlarda 1. lig takımlarına mallığına değil kiralık olarak verilmelidir.
Bunun dışında; en az 3 futbolcu transferi yapılmalıdır.. Bunlar; stoper, forvete dönük orta saha ve forvet olarak gerçekleştirilmeli. Hatta birde ön libero eklenebilir.
Yönetimden sızan haberlere göre, Vojvodina’dan Vukoviç, Güney Kore’den Zicu’nun isimleri geçiyor.. Tabi ki, bu imzalar atılmadan kesinleşmez. Transfer gerçekleşmeden bu oyuncular konusunda da konuşmak erken olur.
Ama, Vojvodina’nın Bursaspor ile oynadığı maçların kadrosuna baktığımız zaman, bu futbolcunun ismini göremiyoruz. Vukoviç, kaç maç oynamış, Yeni bir lige gelmesi nedeniyle Torku Konyaspor’da yararlı olabilir mi, uyum sorunu ne kadar devam eder bilmiyorum?   Şayet, bu takımdan oyuncu alınacaksa bu Vukoviç değil, Peter Skuletic, Aboubakar Oumarou ve Nikola Lekoviç olmalıydı.
Aynı sözleri transferde ismi geçen Zicu içinde söyleyebiliriz. 30 yaşında olan bu futbolcunun ne yapacağı belli değil.
Oysa, Torku Konyaspor yönetimi ve teknik adamları Süper ligde oynayan ve Türk futbolunu tanıyan  futbolcular üzerinde dursalar daha yararlı olabilirdi diyebiliriz.
Çünkü, ara transfer hata götürmez. Bu transferler dönüşü olmayan bir yol olarak görülmeli.
Büyük düşünülmeli. Paradan kaçınılmamalı.
Lig öncesi yapılan yabancı futbolcu transferlerini gördük.   
Bununla birlikte, transferde Eskişehirspor’lu Tello’nun ismi geçmekte. Şayet böyle bir düşünce varsa, -ki, yıllık ücretinin çok yüksek olması düşündürüyormuş- Torku Konyaspor’un 4 gol attığı Eskişehirspor’da kadroya giremeyen ve vadesi dolmuş bu futbolcu yararlı olur mu, Konyaspor’a ne verebilir? doğrusu tartışılır.
Transfer için üzerinde durulması öncelikli diğer futbolcular arasında; Hamburg’dan ön libero Tolgay Arslar, yine Almanya liginden Mehmet Ekici ve Herta Berlin’de kiralık olarak oynayan ofansif orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci  akla gelen isimler olarak görülebilir.
Tabi, değerlendirmesi yönetimin ve teknik adamların.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR