Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

ŞÜKREDEN KUL OLABİLMEK

ŞÜKREDEN KUL OLABİLMEK

Hani Rabbiniz şöyle duyurmuştu: ‘Andolsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.” (İbrahim 7)

 

Elhamdülillahi Rabbil Alemin.

Alemlerin rabbi olan Yüce Rabbimiz sana hamd ediyoruz.

Verdiğin bunca nimet karşısında seni unutabiliyoruz. Nedense yalan olan bu dünyanın cazibesine kapılı veriyor, rüzgarında sürükleniyor oradan oraya koşuşturup duruyoruz. Yol nereye unutuyor; han kimin, yolcu kim unutuyoruz. Mıh gibi dünyaya saplanıp kalacak zannediyoruz kendimizi. Korkuyoruz belki. Hazır hissetmiyoruz belkide. Peki neden hazırlanmıyoruz, her gün birçok olay bize aslında bir gerçeği hatırlatıp dururken. Bütün nefisler ölümü tadacaktır (Âl-i İmrân Suresi 185)

***

Allaha şükreden bir kul olabilmek,

Yürekten teşekkür edebilmek; verilen bunca nimete karşı ben senin kulunum, sen benim yaratanım, beni en güzel bir şekilde var edenimsin diyebilmektir. Namazda secdeye kapanmanın huzurunu tüm varlığınla hissetmektir. Senden başkasının önünde eğilmem Ya Rabbi diyebilmektir.

Verilen nimetlere şükretmek demek;

Ağzına aldığın o lokmanın tadını hissettiğin anda ağzında daha dağılmadan sana verilen tat duygusunu sana verene, o nimetin acımı, tatlı mı, ekşi mi olduğunu beyine ulaştıran nöronları sana hediye edene, o nimet sayesinde güç bulduğunu, enerji topladığını sana öğreten rabbini anmak demektir.

Allah’a şükreden bir kul olabilmek,

Şu anda bu yazıyı okuyabilme idrakini sana veren, gözüne dokunan her kelimenin aslında beynin en karanlık noktasında oluştuğunu fark edebilmek demektir. Dokunabildiğine ve dokunduğunu hissettiğine şükretmelisin, unutma ki şu anda hissetme duygusuna hasret binlerce insan var.

 

***

Seni her daim anıyoruz, sana her daim şükrediyoruz Ya Rabbi! Dilimiz unutsa da bazen, bize seni unutturma “Artık siz beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, nankörlük etmeyin!” (Bakara 152) buyuruyorsun. Bizleri de katında hayırla anılır kullarından eyle. Daldığımızda dünya telaşına, hata ve kusurumuz olduğunda affet bizleri, elimizi,dilimizi, gözümüz ve kulağımızı çirkin işlerden uzak, güzel işlerde daim eyle. Şükürler olsun ki bizi Peygamber (s) Efendimize ümmet olabilme şerefine nail eyledin. Şükürler olsun ki sana kul olma şerefine, secdede seni anma güzelliğini bizlere nail eyledin.

Elhamdülillahi Rabbil Alemin.

Alemlerin rabbi olan Yüce Rabbimiz sana hamd ediyoruz.

Selam, dua ve muhabbetlerimle.

Bayram MİROĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR