Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Stadyumun Dünyada iz bırakabilmesi için iz bırakacak işler yapmamız lazı

Stadyumun Dünyada iz bırakabilmesi için iz bırakacak işler yapmamız lazı

Hafta başında yapılan toplantı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 42 bin kişilik Yeni Konya Stadyumu’nu yakından ve teknik olarak tanıma fırsatı bulduk.

2012 yılının Kasım ayında yapılan Stadyumun ilk toplantısında yaşanan heyecan çok şükür yerini gerçek heyecana bırakmış oldu.

Stadyumun inşaat döneminden bugüne kadar geçen süre içerisinde belirgin sıkıntılar yaşanmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin üstün gayreti bu dev yapıyı yeni sezona yetiştirmeyi başardı.

Bunun için öncelikle bu muhteşem yapıtın Konya'ya kazandırılmasında büyük desteği ve takibi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibi ile yapımcı firmanın tüm çalışanları ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Dünyanın birçok ülkesinde birçok stadyumu yerinde görme imkanına sahip oldum. Gezdiğim tüm stadyumların da konumundan sosyal alanlarına lojistiğinden ticari alanlarına kadar tüm detayları gözlemledim. Birkaç stadyum dışında şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Konya Stadyumu birçok stadyumun önüne geçmiş durumda.

Pazartesi gerçekleşen basın toplantısı ile gezdiğimiz ve detaylar hakkında yetkili isimlerin yaptığı sunumların ötesinde Stadyumun ambiyansı inanılmaz muhteşem.. Heyecanlanmamak elde değil.

Yani Konya deplasmanına gelen takımların artık rahat olabileceğini sanmıyorum. Çünkü geçtiğimiz sezonlarda veledromlu stadyumda yaşanan baskı yoksunluğu bu stadyumda tamamen ortadan kalkıyor. Kullanılan malzemeler düşünülen ayrıntılar tek tek masaya yatırıldığında eksik bulmakta zorlanırsınız. Hatta 'Nerede maç izlemek daha zevkli' sorunuza şunu rahatlıkla söylebelirim ki her noktası ayrı bir güzel ve istediğiniz noktada izleyebilirsiniz cevabını verebilirim. Stadyumun ambiyansı, konumu, sosyal alanı, otoparkı, ticari alanları vs vs herşey mükemmel birkaç eksik gözlenebilir ancak bu da dillendirilecek aşamada olmayacaktır. Çünkü büyük emek verilmiş ve iyi bir yatırım yapılmış.

Artık görev sırası bu muhteşem yapıtta maç oynayacak futbol takımı ve bu takımı destekleyecek Konyaspor sevdalılarındadır. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'te yaptığı açıklamada bu konuların üzerinde durdu. Bu açıklamaları Gazete, TV ve sosyal medyada mutlaka okumuşsunuzdur. Ancak satır başlarına baktığımızda; yeni stadyum ile sadece Konya’ya değil Türk sporuna önemli bir eser kazandırdıklarını söyleyen Akyürek, Belediye imkanlarıyla, yeri satılmadan, başka bir kurum katkısı olmadan yapılan tek stadyumun Yeni Konya Stadyumu olduğunu vurgulayarak, yeşil-beyaz renklerde, futbol topu şeklindeki Yeni Konya Stadyumu’nun dünyada iz bırakacağını dile getirdi. Gayet güzel aynen katılıyorum ancak altı çizilmesi gereken en önemli parağraf ise; “Konya gibi 2 milyonluk bir şehir sadece 42 bin kapasitesi olan bir stadyumu dolduramayacaksa, burada rakiplerini etki altına alamayacaksa, aynı zamanda 42 bin kişilik bir destekle takımına ekonomik destek veremeyecekse, o zaman her şeyi yeniden düşünelim. Her şeyi yeniden tartışalım. Bütün konuşmalarımızı yeniden gözden geçirelim” oldu.

Herkesin Konyaspor’a sözde değil, özde destek vermesini isteyen Başkan Akyürek, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Bu stadyumu tam olarak doldurmalıyız. Passolig’de Anadolu lideriyiz şu anda, Türkiye lideri olmalıyız. Büyük eserler, büyük çilelerle, büyük mücadelelerle meydana getirilir. Başarı da aynı şekilde birlik ve beraberlikle, büyük mücadelelerle elde edilir. Süper Lig’e, Türkiye sporuna, dünya sporuna süper tesisler yakışır. Süper Lig’e süper Konyaspor yakışır.” noktasından virgülüne kadar herşeyine katıldığım bu cümlelerin üzerine sadece şu eklentiyi yapmak istiyorum.

Dünya'da iz bırakacak bu yapıtı gerçekten iz bırakabilmesi için içinde de çok iyi işlerin başarılması gerekiyor. Burda görev Yönetiminden, teknik kadrosuna, futbolcusundan taraftarına, üst yapısından altyapısına basınından şehrin yöneticilerine kadar herkese düşüyor.

Gelin bu Dev yapıtın Dünya'da iz bırakabilmesi için gerekeni yapalım...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR