Sabit Horasan

Sabit Horasan

Spor haftası!

Spor haftası!

Konya’da, spor dolu bir hafta geride kaldı.
Basketbol Türkiye kupası..
Halter şampiyonası..
Gençlik çalıştayı..
Amatör spor’da ‘En’lere ödül verilmesi..
Gençlik Hizmetleri Spor Bakanı sayın Suat Kılıç ile Spor Genel müdürü Mehmet Baykan’ın ziyareti..
Selçuklu ve Karatay Belediyeleri tarafından yaptırılan salonların açılışı..
Dahası, Konya spor camiası hareketli bir hafta geçirdi..
Spor Toto Basketbol Türkiye kupası maçları nedeniyle 1. lig takımlarını uzun aradan sonra yeniden izleme olanağı bulduk..
Türk basketboluna damga vurmuş takımlar Konya’da kupayı almak için görücüye çıktılar.
Öncelikle, turnuvanın Konya’ya verilmesinde emeği geçen, başta Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan olmak üzere herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.
Zevkli maçlar izledik. Her ne kadar sürprizler olsa da Konyalılar basketbola doydu dört gün boyunca..
Sürprizler dedim, çünkü herkes Galatasaray ile Fenerbahçe’nin finali oynayacağı noktasında birleşmişti. Ama, Fenerbahçe eleme maçlarında, Galatasaray ise yarı finalde turnuvaya veda etti. Kupayı ise Beşiktaş kazandı..  
Basketbol Federasyonunda görev yapan bayan arkadaşlarla basının organizasyonu konusunda yardımlaşarak, küçük sıkıntılar dışında turnuvanın hemen hemen sorunsuz geçmesini gerçekleştirdik..  Tabi ki, basına engel çıkarmak isteyen görevlilerde yok değildi,. Hata, bu kişi gereksiz uygulamalarıyla yılların gazetecisi Fehmi Özgüler’i de çileden çıkarttı, isyan ettirdi.
***
Gençlik Hizmetleri  ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Konya’ya ilk ziyaretini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi..
Sayın bakanı yoğun bir program bekliyordu. Nitekim, Bakan Kılıç, beraberinde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile birlikte  gün boyun bir o programa, bir bu programa gidip geldi.. Zaman yetmedi, bazı programlarda çok az kaldı.. Basketbol Türkiye kupası final maçının da sonuna yetişebildi ve ödül törenine katıldı.. Programların yoğun olması sonucu da sıkışıklığa rağmen sayın Bakan tüm programlara katıldı.  
Gençlik çalıştayının üzerinde fazla durmayacağım. Çünkü, onun amacı belli.. İşin içerisinde siyaset var..
Selçuklu Belediyesince yaptırılan 4 spor salonu ve Karatay Belediyesince gerçekleştirilen kapalı yüzme havuzu, Konya sporu adına olumlu gelişmeler. Umarız, bu salonlar amacına yönelik olarak kullanılır ve gençliğin hizmetine açılır. Geçmişte yapılanlar gibi belirli kişi ve grupların toplantı salonları haline getirilmezler. Ama, bizim beklentimiz, spor salonlarının o mahallelerdeki gençlerin spor yapmalarını sağlamak olmalıdır.
Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürlüğünce başlatılan pilot okullar uygulaması nedeniyle yeni yaptırılan ve bundan sonra yaptırılması planlanan okul spor salonları sayesinde spor branşlaştırılarak, genç yetenekler Konya ve Türk sporuna kazandırılmalıdır.    
Bu önemli yatırımlar nedeniyle de her iki Belediye Başkanlarını ve emeği geçenleri kutlamadan geçemeyeceğim.
***
Konya, hafta sonunda Halter şampiyonasıyla da şenlendi..  Federasyon tarafından Konya’ya verilen önemli bir organize. Beklentimiz, büyükler Türkiye şampiyonasının da Konya’da yapılması.. Sadece Halterde mi? tabi ki değil.Tekvando, Bisiklet, Güreş, Voleybol Federasyonlarından da ulusal ve uluslararası etkinliklerin Konya’ya verilmesini bekliyoruz. Konya bu hafta da Judo etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Bu organize nedeniyle de ilgililere kutluyorum.
Amatörlerde ‘en’lerin ödülleri de verildi.. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl gerçekleştirilen etkinlik nedeniyle bir çok spor adamı, antrenör ve sporcu ödüllendirildi.. ASKF yönetimi böylece başarılı bir çalışmaya daha imza attı.
Kısacası; Konya sporda önemli bir haftayı geride bıraktı. Basketbol maçlarından zevk aldık.. sayın Bakanın Konya’yı ziyaretinden mutluluk duyduk.
Şimdi beklentimiz, sayın Bakan Suat Kılıç’ın Konya’da yaptığı konuşmalarda dile getirdiklerini ve düşündüklerini yerine getirmesi.
Nedir bunlar; 10 yeni yurt..
Yeni stad.. Spor salonu..
Bu konudaki beklentilerimizin en kısa sürede sona ermesi dileğiyle..
***
Konyaspor, yarın İstanbul deplasmanında Kartalspor ile karşılaşacak.
İkinci yarının ilk iki haftasında alınan yenilgilerin ardından 4 haftadır kaybetmeyen ve zirveye adım adıma yaklaşan Kartallar, Kartalspor’u deplasmanda devirerek seriyi sürdürmeyi amaçlıyor..
Ligde kalan 12 maçı ene aza kayıpla geçerek rakiplerin kaybetmesini bekleyecek olan Konyaspor’un, Kartal deplasmanından da galibiyetle döneceğine inanıyoruz.  Yeşil-beyazlı takım, son haftalardaki formuyla bunu gerçekleştirecek güce sahiptir.  Yarın maçı izleyemeyeceğiz, ama kalben Konyaspor ile birlikte olacağız.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR