Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Sorunları dile getirmekle mükellefsiniz!

Sorunları dile getirmekle mükellefsiniz!

Bazen düşünüyor insan. Sorun bizde mi? Neden bu kadar tepki topluyor haberler? Evet galiba sorun bizde. Doğruları yazınca belli bir kitleye batıyor.

****
Bu kitleye mensup olan silahşörlerin gün geçtikçe azalması ise bizi üzmeye başladı. Eskiden ekonomiyle ilgili yaptığımız haberlere daha çok tepki gelirdi.

****
Yüzlerce kişinin haberlerin yorum kısmında bize saldırdığı dönemleri hatırlıyorum. Şimdilerde de eksik değiller. Yine çeşitli söylemlerle atıp tutuyorlar.

****
Ama halk artık doğruları konuşmaya başladı. Haberlerimize gelen yorumlar bunu doğrular nitelikte. Vatandaş gerçekleri yazan dürüst gazetecileri arar hale geldi.

****
A partisi veya b partisi.. Vatandaş parti sözcüsü gibi dolaşan gazetecilerden bıktı. Tabi bunu yapanlara gazeteci demekte abes olur..

****
Bir zam haberini bile paylaşamıyorsanız oturup ne iş yaptığınızı sorgulayın. Toz pembe başlıklar atarak bu mesleği bitirdiniz. Sayenizde gazeteler itibar görmez hale geldi.

****
Gazete toplumun sorunlarını dile getirmekle mükelleftir. Maksimum düzeyde bir performans beklemiyoruz. Olanları görmezden gelmeseniz bile yeter.

****
Birazcık sokağa kulak verin. Haber dışarıda sizi bekliyor. Bir kere bile olsa vatandaşın derdine derman olma ümidiyle yazın o haberi..

****
Dün yaşanan bir gelişmeyide buradan aktarayım. Geçtiğimiz günlerde TCDD'nin özelleştirilmesiyle ilgili haberleri hepiniz görmüşsünüzdür.

****
Daha özelleştirme kesinleşmedi ama bana kalırsanız bunu doğrular nitelikte bir gelişme yaşandı. TCDD tren abonman ücretlerine % 194 oranında zam yaptı..

****
624 TL olan Konya-Ankara arası 1 aylık abonmanlık bedeli rekor zamla 1.840 TL'ye çıkarıldı.

Zamdan en çok günübirlik Ankara'ya gidip gelen memurlar etkilenecek..

****
Bence 624 TL zaten düşük bir ücretti. Fakat 1.840 TL'ye yükseltmek acımasızlık. Yani abonmanlığa bile aykırı bu fiyat. Günlük bilet alsanız aynı fiyatlara denk geliyor.

****
Makul oranla bir zam yaparak bunu 1000 lira düzeylerine yükseltebilirlerdi. Bu kadar zam insanın aklına özelleştirme hamlesini getiriyor.

****
TCDD'yi işletecek firmaya ön ayak hazırlanıyor olabilir. Bu zam oranının iyi niyetli bir açıklaması maalesef yok.

****
Bakalım altından ne çıkacak. Merakla bekleyin..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR