Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Sorun içeride mi? Dışarıda mı?

Sorun içeride mi? Dışarıda mı?

Pandemi futbolda tüm dengeyi bozdu.

Taraftar olmayınca futbolun tadı tuzu yok, diğer taraftan hafta sonu evde kalan vatandaş için futbol izlemek vakit geçirmek için güzel bir meşgale.

Taraftar doğal olarak tuttuğu takımın galibiyetini izlemek istiyor.

Konyaspor haftalardır 3 puanı bir arada göremiyordu. Bu hafta ligin sıkıntılı takımlarından Denizlispor’u konuk ettik.

İsmail Kartal sonrası göreve İlhan Palut geldi. Hoca Ayağının tozuyla Beşiktaş ile kupa mücadelesine çıktı. İyi mücadeleye rağmen Konyaspor penaltılarda turu kaybetti.

İlhan Palut hırclı ve azimli bir hoca Hatay’da hırsıyla bir yerlere geldi. Göztepe’de inişli çıkışlı grafik sergiledi. Konyaspor macerası nasıl geçecek hep beraber göreceğiz.

Konyaspor’da bazı oyuncuların performansı düşük bunun muhtelif sebepleri olabilir. Örneğin Kravest ailesi Konya’da zor yaşar ben geldiğinde yöneticilere bu oyuncuya Manavgat’ta ev tutun uzun vadeden sıkıntı olur demiştim ve aynen Kravest’in performansı düşük. Miya futbolu unutmuş, sezona iyi başlayan Shengelia tutuk. Amir’in ve Jevtoviç’in performansı yükselirken diğer pek çok oyuncunun performansı düşük. Sokol süper lig oyuncusu değil. Abdulkerim, Skubic, Ahmet performansı yüksek oyuncular. Diğer oyuncuların sportif ve priskolojik durumlarını iyi çözmek gerek, bunu yapacak kişi ise sportif direktör…

Denizli maçına gelecek olursak, Denizlispor ligin sıkıntılı takımlarından. Ligde kötü günler yaşayan konuk ekip için ligin boyu kısaldı…

Konyaspor, Denizlispor karşısında savunmada açık vermedi, çok iyi organize oldu demek mümkün olmasa da rakibine oyun oynama fırsatı vermedi.

Konyaspor kanatlardan oyunu hücum bölgesine taşımaya çalışan bir oyun oynadı. Sekidika hızıyla top taşımaya çalıştı, Miloseviç yeni hocasıyla çıkış peşinde Sokol pasif olunca hücumda üretken olamıyoruz. Miya sakatlık sonrası kendini bulamadı ve her topu kaybediyor ve saç baş yolduruyor.

İlhan hoca ikinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle oyunu hareketlendirdi ve Konyaspor bu maçta 3 puana uzanan taraf oldu.

Konyaspor bu hafta Malatya deplasmanına gidecek, uzun lig maratonunda sıkıntı yaşamamak için Malatya’dan galibiyet ile dönmek önemli.

İlhan Palut ve Adnan Erkan kafa kafaya verip performansı düşen oyuncuların sorunlarını çözmesi gerekiyor. Kravest gibi bir golcüye Konyaspor’un ihtiyacı var, Miya’nın sorunlarını çözmek gerek. Defansta alternatif sıkıntısı var, sağlık ekibi bu sene de güven vermiyor.

Toplamda bakınca Konyaspor’un saha içinden çok dışarıda sorunu daha fazla…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR