Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Son  on  yılda  ülkemiz  çok  mesafe  katetti

Son  on  yılda  ülkemiz  çok  mesafe  katetti

2010 senesinden bu yana halkımız adına hakikaten ülkemizde gözle görülür pek çok yeniliğe imza atıldı. Ülkenin dört bini yanı hizmet ağlarıyla örüldü. Âdeta Türkiye’yi kalkındırma seferberliği idi bu atılım. Macera değildi bu verilen sözler bir bir tutuldu. Halbuki bu hizmetleri yapanlar ülkenin kasasını bomboş hatta borçla devralmışlardı. Nereden nereye gelindi? Kimse bu husûsa laf söz etmesin. Efendim eğri otursanız bile doğru konuşunuz. 

Türkiye’mize yapılan yolların neredeyse kilometre hesâbı artık tutulamaz oldu. Yollar, köprüler, viyadükler, havaalanları, yüksek hızlı trenler, elektrikli traktörler, tarımdaki yenilikler, Savunma Sanayi kulvarında dünyâya dudak uçuklatan atılımlar. Türkiye boş durmuyor. Ülke her alanda ilerliyor hamdolsun.

Hele şu köprülere bir bakalım; Adıyaman ve Şanlı Urfa illeri arsında 2015 senesinde inşa edilen Nissibi Köprüsü, 2016 da İzmit Dil ovasında inşa edilen İzmit Körfezi ya da Osman Gazi Köprüsü, 2016 senesinde Boğazın Karadeniz’e bakan kuzey tarafında İstanbul Üçüncü Boğaz köprüsüne kavuştu. Köprüye 9.Osmanlı Pâdişâhı Yavuz Sultan Selim ismi verildi. Havalimanlarına bakalım, nerelerde yapılmış? Kocaeli-Cengiz Topel Havalimanı-2011 de inşa edilmiş, Kütahya-Zafer Havalimanı-2013, Bingöl Havalimanı-2013, Şırnak-Şerafettin Elçi Havalimanı-2013, Ordu-Giresun Havalimanı-2015, İstanbul Havalimanı-2018, Hakkâri-Selahaddin Eyyübi Havalimanı-2019 hizmet vermeye başladılar. Bunlar laf değil yapılan, üretilen işler. Eskiden rahmetli bir Başbakan vardı, seçim meydanlarında elinde iki anahtarla kürsülere çıkar, atar-tutardı. Size ev ve araba söz veriyorum falan, falan sonra arkası gelmez. Millette inanırdı ve şakşakçılık yapılırdı. Şimdilerde yok öyle şey. Bakın şu icraatlara. Yapıldı mı bunlar? Evet yapıldı.

Ulaşım alanında Ankara-Eskişehir-2010, Ankara-Konya-2011, Ankara-İstanbul-2014 yüksek hızlı trenler hizmete başladı. Böyle temizlik ve üst teknolojiye sâhip trenler Amerika’nın Boston’unda, Newyord’da yok. Gidenler oralardaki metroların idrar kokusundan, akreplere-farelere kadar her çeşit hayvanın cirit attığı, alkolik ve esrarkeş evsiz-homeless’ların geceyi geçirme mekânı olmasından dolayı orada bulunmanın insana müthiş eziyet verdiğinden, buralardan iğrendiklerinden bahsediyorlar. İngiltere için de benzer şeyler söylendi. Lütfen azıcık insaflı olalım. Ülke çağ atladı ya, kimse lafı eğip bükmesin, doğruyu söylesin. Herkesin hatâsı olabilir elbet, hiçbir şey dört dörtlük değildir ama adamlar en güzelinin yapmaya çalışıyorlar. Yiğidi öldür ama hakkını da ver yani, değil mi?

Daha bitmedi hizmetleri anlatmaya devam ediyoruz, müsâdenizle; Marmaray, Avrasya Tünelleri muazzam. Bu arada biz İstanbul’a taşındık ve size buradan yazıyorum. 8. Dakikada boğazı geçiyorsun ufak bir paraya. Müthiş bir kolaylık… Türsat-Göktürk uyduları, 4-5G, Tanap, 235 Karayolu tüneli, Türkiye Uzay Ajansı, Antarktika Bilim Üssü, Çamlıca Camii ki muhteşem boğazın âdeta gözetleme kulesi gibi, görmenizi tavsiye ederiz. Ülkeye son derece modern donanımlı, her tarafta hastaya hizmet etmek için çırpınan 10 tane Şehir Hastanesi inşa edildi. Bunlar halk için yapıldı. Hepimiz faydalanıyor, devletimize dualar ediyoruz. İstanbul-İzmir Otoyolu, Star Rafinerisi. Yanı sıra gençlerimiz için tam 32 stadyum tesis edildi ve fâliyete geçti. Yine gençlerimiz için 35 yeni devlet üniversitesi kuruldu. 458 Baraj inşa edildi. Bakın yaz yaz bitmiyor. Adamlar yan gelip yatmıyor, çalışıyor, koşuyor, üretiyor, ülkesini kalkındırmak için taş taş üstünde bırakmıyor. 

Bilhassa Savunma Sanayindeki atılımlar ülkenin güvenliğini sağlama almada muazzam katkı sağladı. Bakın deniz kuvvetlerinde şu yapılan gemilere; Büyük ada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada Korvetleri, Alemdar Korveti, Güngür Durmuş Lojistik Destek Gemisi, Bayraktar Harp Gemisi, Oruç Reis Gemisi, Şehit Arif Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi, Işın Kurtarma ve Yedekleme Gemisi, Akın Kurtarma ve Yedekleme Gemisi, Sancaktar Amfibi gemisi, Fatih Sondaj Gemisi, Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi, Yavuz Sondaj Gemisi, Piri Reis Denizaltısı… İşte bakın şu çalışmalar nedir Hak aşkına? Bir vatansever olarak doğrusu göğsümüz kabarıyor. Helal olsun. Tabî ki daha bitmedi…

Askerimizin Doğu ve Güneydoğu’da, Sûriye’de sınır ötesi operasyonlarda başarılı olmasında büyük katkı sağlayan insansız hava araçları ve ürettiğimiz diğer savaş araçları tüm dünyânın ilgisinde. Bayraktar TB2İHA, ANKA İHH; Kargu Kamikaze, Mini İHA, Akıncı İHH, Cirit Füzesi, Kirpi Zırhlı Araç, Ejder Yalçın, Atak helikopteri, Gökbey Genel maksatlı helikopter, MPT-76 piyâde tüfek, yine 5,56MM piyâde tüfeği… 

Rabbim milletimize, ordumuza, devletimize zeval vermesin hep güçlü olsun ve mazlumların da her dâim umûdu olsun inşaALLAH.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR