Sabit Horasan

Sabit Horasan

Soğuk bir hava

Soğuk bir hava

 

Taraftarlar maça gelir mi? ilgi olur mu? diye düşünülmesine karşın tribünlerde yer alan ve takımlarını gönülden destekleyen 14 bin’e yakın taraftar, maçın büyük bölümünde oynanan iyi futbol ve alınan net galibiyetle ısındı.
Sporseverler, daha önce 6 maçta alınan galibiyetlerde olduğu gibi stadı yine gönül rahatlığı içerisinde mutlu terk etti. Herkesin yüzü gülüyordu.
Demek ki, Torku Konyaspor birkaç maç daha kazansa ve taraftarlarını mutlu etse seyirci sayısı 20 bin’i bulacak.
Fenerbahçe maçından daha zor geçecek dedik, Sivasspor karşılaşması için. Teknik direktör Mesut Bakkal’da aynısını yineledi.
Maçın geneline baktığımız zaman, her ne kadar skor iyi olsa da futbol olarak yinede çok kolay geçmediğini söyleyebiliriz.
Daha 5. dakikada, Süper lig tarihine geçecek, inanılmaz bir karambol yaşanan maça çok iyi başlayan, Torku Konyaspor 7. dakikada 22’nin en iyisi Djalma ile golü buldu.  
Ancak, daha sonra nedense duran, hızı kesilen bir Konyaspor vardı. Bu karşılaşma boyunca, belirli periyotlarda iki-üç kez tekrarlandı ve bu bölümlerde konuk takım daha iyi top çevirerek boş takım olmadığı gösterdi.
Her şeye rağmen, durduğu zamanlarda da, hızı kesilse de rakibe pres uygulayan, oyununu bozan ve pozisyon vermeyen bir Konyaspor vardı dersek yanlış olmaz.
Çok önemli bir maçtı Sivasspor karşılaşması. Bu nedenle kazanılması gerekiyordu.
Sadece bu karşılaşma mı? tabiî ki değil. Lig sonuna kadar oynanacak tüm maçlar aynı önemi taşımakta.
Kırılma noktası oldu dersek yerinde olur Sivasspor galibiyeti için sanırım.
Alınan 3 puanda, kaleci İtandje’den en uçtaki Gekas’a, teknik kadroya ve takımı destekleyen taraftarlara kadar herkesin payı vardı.
Tabi ki, ekonomik sorunlarla da uğraşan yönetimi de unutmamak gerekir.
Torku Konyaspor’un, Fenerbahçe ve Sivasspor maçındaki, belirli bölümler dışındaki pozitif futbolunda elbette ki, futbolculara aşılanan güven, sorumluluk duygusu ve kazanma isteği ve takımdaki yeni oluşum ön plandaydı. Bu böyle devam ettiği, takım içerisindeki birliğin sürekliliğin korunduğu sürece Kartallar çok takımın canını yakacak bir görüntü verdi ikinci yarının ilk iki maçında.
Umarız ki, bu olumlu futbol yarından itibaren, Kasımpaşa maçıyla devam eder ve lig sonunda hem Torku Konyaspor layık olduğu yere oturur, hem de tribünleri dolduran taraftarlar mutlu olur. Konya’nın imajı artar. Yeni sezona da daha bir umutla bakılır.
Ancak, tüm bu olumlu görüntülere rağmen Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarındaki pozitif futbol kimseyi şımartmamalı, havaya sokmamalı. Hatta aldatmamalı.
Ligde daha 15 maçlık bir dönemin bulunduğu asla unutulmamalı.
Dünya futbolcusu olmak ayrı bir şey.
İşte, Sivasspor teknik sorumlusu Carlos.
Örnek insan. Maçtan sonra takımı net bir skorla yenilmesine karşın başta Djalma olmak üzere Konyasporlu futbolcuları tek tek kutladı.
Bu centilmence, örnek davranışından dolayı Carlos’u kutlamamak insafsızlık olur.
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR