Adem Turan

Adem Turan

Sıkı tedbirler gerekiyor

Sıkı tedbirler gerekiyor

Gaziantep valisi Covid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için bazı kısıtlamalar getirildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Vali Gül, 65 yaş üstü vatandaşların düğünlere katılımının, semt pazarına gidiş ile toplu taşıma kullanım saatlerinin kısıtlandığını belirtti.

Toplu taşıma için saat belirtildi 65 yaş üstü vatandaşlar için "ulu çınarlarımız" tabirini kullanan Vali Gül, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı. Gaziantep'te gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç 65 yaş üstü kişilerin düğüne gitmesi yasaklanmıştır. Toplu taşıma, bulaşma riskini artırdığından sabah 07.00-10.00 ile akşam 17.00 ve 20.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmaları, akşam 18.00'den sonra sebze-meyve pazarlarına gitmeleri yasaklanmıştır."

Çok yerinde bir karar almış Sayın Gaziantep valisi, bu tür kısıtlamalar neredeyse zorunlu ihtiyaç haline geldi.

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle dünya genelinde 747 bin 284 kişi hayatını kaybetti. Dünya genelindeki vaka sayısı ise 20 milyon 810 bini aştı. COVID-19 nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da 1175, Hindistan'da 942, Meksika'da 737 kişi hayatını kaybetti.

Tablo böyle  iken hala işin vahametini anlamış değiliz. Üzülerek belirtelim ki,gazetemizde yaptığımız korona virüs hakkında haberleri abartılı buluyoruz diye şikayet telefonları geliyor. Malumunuz basının asli görevi halkı bilgilendirmek ve sıkıntıların giderilmesinde yardımcı olmaktır.  Biz de okuyucularımızın bilgisine sunmak üzere gerekli araştırmaları yaparak  haberleştiriyoruz. Lütfen yaşanan olayları ciddiye alın. Sağlığın şakası olmaz telafisi de. Çok geç olmadan gerekli tedbirleri almalıyız. Şurası gerçek ki,hiç kimse sevdiği insanları kaybetmek istemez. O halde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Sağlıklı günler dileği ile cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR