Murat Dönmez

Murat Dönmez

Sıcak hava, alınan puan ve kayıplar..

Sıcak hava, alınan puan ve kayıplar..

Öncelikle kardeş takım olan Adana Demirspor'u tekrar Süper Ligde görmek güzel.. Şehir takımlarının en üst lig de olması taraftarıyım. Bugün 20 takımlı süper ligde İstanbul'dan 6 takımın olmasını açık söylemek gerekirse kabullenemiyorum..

Neyse gelelim maça..

Olağanüstü bir efor sarf ederek kazanılan bir puan çok önemli.

Bu maçtan bir puanla döneceğimizi pazartesi günü katıldığımız televizyon programında içtenlikle söylemiştim.  

Öncelikle uzun zaman sonra lige çok iyi başlayan yeşil beyazlı ekibimizin aldığı 6 puanın  "rast gele" olmaması için çaba sarf edeceğine inanıyordum.

Genç teknik patron İlhan hocanın da o azmi gördüğünü, futbolcuları da o motivasyonla hazırladığından eminim.

3 puan da olabilirdi..

Olmaması çok büyük bir kayıp değil..

Bizler Konya'da sıcak havadan bunalırken, futbolcuların Adana'nın dillere destan o sıcak havasında 100 dakikaya yakın mücadele etmesi gerçekten takdire şayan.

Tüm futbolcular ellerinden gelen gayreti gösterdiler, savaştılar, hırslandılar mücadeleden asla ama asla taviz vermediler.

İlk 30 dakikası seyirci baskıyla birlikte Konyaspor kalesine yüklenen rakip karşısında kaleci Sehic ve defans bloğu çok iyi savunma yaptılar. 

İki haftadır kazanan takımı bozmayan İlhan Palut'un, orta sahadaki ekibin de desteğiyle bu hızlı atakları savuştururken, İlk yarıda M'Poku, Bytyqi ve Cikalleshi ile pozisyon bulma adına da adım attılar. 

İkinci yarıya başlarken yapılan M'Poku Serdar Gürler değişikliği Konyaspor'un öne gitmesinde daha aktif rol oynarken, karşılaşmada ilk korner atışının 52. dakikada Konyaspor tarafından kullanılması yeşil beyazlıların gol beklentilerini artırırken, Adana Demirspor'un çok kuvvetli, aslında sol açığı olan ama forvet gibi oynayan Assombalonga ile gelen golü Konyaspor'u kendine getirdi diyebilirim.

Çünkü Türk takımların genel bir problemi olan gol sonrası yaşanan  panik havası, Konyaspor'da hiç hissedilmedi. Aksine  sanki maç berabereymiş gibi daha çok yüklendikçe yüklendi. 

Gol için yüklenen yine yeşil beyazlılardı. Direkten dönen top, Skubic'in yine kafayla bulduğu pozisyon ve geçtiğimiz yıl ki performansı ile adından bahsettiren Abdülkerim'in golü ile beraberliği yakalayan temsilcimiz, galibiyet için gereken pozisyonları da buldu ancak, sıcak hava, aşırı tempolu mücadele sonunda gelen yorgunlukla beraber hak edilen bir puanı alarak 3 haftada önemli bir başarıya imza attılar.

Kolay değil..

Çünkü; son oynanan 3 maçta puan alınan goller hep 80. dakikadan sonra geldi.. Kondisyon demek ki çok iyi. Erzurum kampı doğru kararmış bu kampı planlayanları kutlamak lazım.

Taraftarlara da seslenmek istiyorum.. Başakşehir maçında bin 547 seyirci vardı. Bu rakamdan kimsenin hoşnut olduğunu sanmıyorum. Umarım Altay maçında rakam 10 binlere ulaşır..

MEHMET OKTUT VE HÜSEYİN AVNİ ULUER 

Önce Mehmet ağabeyi, ardından da Avni ağabeyi sonsuzluğa uğurladık.

İkisi de bir değerdi.  İkisi de kıymetli, İkisi de kibar, naif, gülen, iyi kalpli insanlardı.

Uzun uzadıya, kelimeleri arka arkaya sıralasak kifayetsiz kalır.

Onlar gerçekten iyi insan, dost insanlardı.

Allah'ın rahmeti üzerlerinde olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR