Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Sevindirici gelişmeler

Sevindirici gelişmeler

Ülkemizin son on beş yılında gerçekleştirdiği birbirinden güzel atılımlar içimizi sevinçle dolduruyor. Türkiye bir zamanlar on beş sente muhtaçken devralınan ülke ekonomisinin bugün geldiği nokta hakikaten bizi yüreklendiriyor. Ayriyeten dünyâda muhtaç ve ihtiyaçlı insanlara yapılan karşılıksız yardımlar Ensar olma bilincinin diriltilmesi eski güzellikleri çağrıştırıyor. Memleketini seven herkesi memnun edecek atılımlar bunlar.

Vatan sevdâlısı idârecilerimiz tarafından birbiri ardı sıra gerçekleştirilen duble yollar, raylı sistemler, tüneller, köprüler, sağlık kurumları, havalimanları, okullar, her şehre kurulan üniversiteler, şehir hastaneleri, stadyumlar, son teknolojiye göre inşa edilen devlet kurumları, konutlar… MaşaALLAH saymakla bitirilemeyecek her çeşit gelişme… Rabb’im azim ve gayretlerini artırsın.

Şimdi de yeni tasarlanacak olan elektrikli yerli otomobil projesi yakın zamanda dünyâya meydan okuyabilecek bir şekilde inşa edilecek. Akaryakıtla çalışan eski hantal araba teknolojisi artık gündemden çıkacak gibi görünüyor. Elektrikli otomobil konusu daha dünyâda da yeni. Bu yüzden Türkiye elini çabuk tutarak bu konuda kayda değer yeni bir teknoloji ile yeni bir tasarım geliştirebilirse çok iyi olacak. Şimdilik anlaşmalar yapıldı haydi bakalım kolları sıvayalım. Ülkemizi bu hususta da rakipleriyle boy ölçüşebilecek duruma getirelim, neden olmasın değil mi? Gayret bizden Tevfik Hakk’tan diyelim gerisi gelir inşALLAH.

Bunlara ilâveten pek çok güzel gelişmeler var. Ülkemizin hava savunma sistemini güçlendirmek için Rusya’dan alınacak olan S-400’lerin yanı sıra Türkiye Fransız-İtalyan SAMP-T füze teknolojisine sâhip olmak adına bu ülkelerle ortak projeler geliştiriyoruz. Devlet yetkilileri, Aster füzeleri kullanan SAMP-T sistemini yapan EUROSAM şirketi ile gerekli işbirliğini sağladı. Balistik füze savunmasında S-400’lerden daha iyi sonuç veren SAMP-T’ler, milli sistemimiz Hisar-U’nun gelişimine önemli bir model olacak.

Ülkemizdeki güzel gelişmeleri yazmaya devam edelim; Türkiye’de yeni nesil uydular olan 5A ve 5B’nin yapımını Airbas Savunma ve Uzay Sistemleri ile anlaşma imzalandı. Buna göre Türksat 5A 2020’de, Türksat 5B ise 2021’de tamamlanacak. Bu uyduların önemli bölümleri Türksat mühendisleri tarafından tamâmen yerli imkanlarla üretilecek. İki uydunun uzaya fırlatılması ise elektrikli arabanın mûcîdi Elon Mask’ın (Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızla görüşmüştü külliyede hatırlayın) firması olan SpaceX tarafından yapılacak.

Bu konuda MÜSİAD Genel Başkanı; ‘Yenidünya düzeninde ülkelerin elindeki en büyük güçlerden birinin uzay teknolojisinde ulaştıkları noktadır. Günlük hayâtımızdaki birçok şeyi, bu teknolojilerden faydalanarak gerçekleştiriyoruz. Uzay teknolojilerinde ne kadar ileri gidersek ne kadar fazla özgün projeyi hayâta geçirebilirsek, ülke olarak gelecekteki yerimizi en sağlam şekilde inşa edebiliriz.’ Diye konuştu.

Türksat Genel Müdürü ise; ‘Türksat yeni nesil haberleşme uyduları ile global ölçekteki bir uydu operatörü olma yolunda önemli adımların atıldığını, 2023 hedefleri doğrultusunda uydu filomuzu güçlendirerek bu pazarda Türksat olarak yerimizi alıp, kapsama alanımızı genişletmeye devam edeceğiz.’ Dedi.

Savunma Sanayinde gerçekleştirilen yeni hamlelere ne demeli? Kendi insansız hava araçlarımızı İHA’ları, SİHA’ları, dronları yapabilmemiz ne müthiş, göz kamaştırıcı gelişmeler! Gemiler, helikopterler, tanklar genelde… Özele inersek Altay tankı, Milli Piyade Tüfeği, Atak helikopteri, MİLGEM Savaş Gemisi, Hürkuş Eğitim Uçağı, Barış Kartalı, Milli Savaş Uçağımızın Kavramsal Tasarımı tamamlandı, F-35’lerde kullanılacak Radara Yakalanmayan Yerli Üretim SOM füzeleri… (Roketsan Yapımı) Daha sayamadığımız pek çok gelişme geleceğe dâir bizi ümitlendiriyor. Şükür bu günlere geldik.

Bizi bu günlere getirenlerden Mevla ebeden râzı ve hoşnut olsun. Emekleri Hak katında katlı katlı değer bulsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR