Murat Ata

Murat Ata

Sevda gönüllere sığar

Sevda gönüllere sığar

İnsanlığın bir türlü sığamadığı, hırs, kin, nefret ve kibrin gözleri kör ettiği dünyada evlerimize sığmak ve sığınmak zorunda kaldığımız tuhaf bir zamanı yaşıyoruz.

**

Zahir ve batın, Gerçek ve yalan, Hak ve batıldan hangisine talibiz? Herkesin kendine göre farklı mecburiyetleri ve gerekçeleri mutlaka vardır. Ya, her daim sığınabileceği bir sığınağı olduğunun da farkında mı?  

**

 ‘Hayat Eve Sığar’ son zamanlarda en fazla duyduğumuz cümle oldu. Evlerimize ne kadar sığdık ya da dar geldik bilmiyorum. Ya, Ömür haritasında yaptığımız yolculuğa ve gönüllerimize neler sığdırabildik?

**

 Hangi misafiri çağırsak, evimizde bir temizlik yapar hazırlanırız. Hani ne bileyim varsa köpeğimiz filan bağlarız. Bizler gönlümüzü kime açtık, ne kadar temizlik yaptık? Nefis köpeğimize bir tasma aradık mı? Diye sormadan edemiyorum.

**

Tercihlerimiz bizi nereye götürüyor ya da sürüklüyor? Kalabalıklar içinde kaybolmakla Bir Tek olana yönelmek arasında süregelen met cezirler ayılmamıza kifayet etmedi mi?

**

Isınınca havalar susuzluklarımız daha bir hissedilir oldu. Tuzlu suya kanmak olacak iş değil, susuzluğumuzu giderecek asıl çareleri aramanın zamanı gelmedi mi?

 Özler ile sözlerin ahengi gerekli, bir kuşun iki kanadı gibi. Tek kanatlı bir kuş yırtıcılara yem olmaktan kurtulabilir mi?

 Herkes vazifesini yapıyor. Yolunun yordamına uyuyor. Ya biz hangi yolu görüyor hangi yordamla yürüyoruz?

** 

Geç değil, erken değil,  zor değil, kolay da değil kardeşlerim. Bugün seçtiyse bizi yüce Yaradan, tam yerinde tam günündeyiz. Tam da bizim için biçilen kaftanı elbette biz giymeliyiz.  Dünlerden ders çıkarmalı yarınları göze almalı bugün uyanmalı, bugün ayağa kalkmalıyız.

**

Bitmek tükenmek bilmeyen bahanelerle kendimizi kandırıyoruz. Kim olduğumuzu unutuyoruz. Gel zaman git zaman kime kulluk ettiğimizi dahi düşünemiyoruz. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete misali rastgele yol alamayız.

**

 Bu günün sorumluluğu bize verildiğine göre üzerimize düşen görevlerden kaçamayız. Öyle yağma yok, Ben ümmeti Muhammed’im(S.A.V.) diyorsak bedeline hazır olmalı, Canla başla bu sevdaya tutunmalı, asla bırakmamalıyız. Vesselam.

 

 

 



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Ata Arşivi
SON YAZILAR