Hâlid Şen

Hâlid Şen

Şehirdeki tek hücreliler!

Şehirdeki tek hücreliler!

Bir şehrin reklam panolarını kullanarak şehrin halkına hakaret edilir mi? Edilir… Şu sıralar kenar mahallelerde bulunan otobüs duraklarındaki panolar da dahil çok sayıda otobüs durağında, bilboardlarda bir reklam var; vatandaşa ‘tek hücrelisin’ diyor.

**

“Tek hücreliler bile ondan daha romantiktir. Tersini kanıtla, sevgililer gününde hediyeni bizden al” diyorlar. Tek hücreli değilsen hediye al diye vatandaşa hakaret eden bu reklam günlerdir reklam panolarında… Hatırlıyorum da geçen yaz Zafer’de uyuşturucu ile mücadele konulu broşür dağıtan gençlere zabıta müdahale etmiş, tartışma çıkmıştı. Zabıta izniniz yok diyordu. Demek ki izin alınarak vatandaşa hakaret bile edilebiliyormuş!

 

KALDIRIMPARK POJESİ   

Her gün geçtiğim kaldırım. 1-2 defa polisi arayıp şikayet ettim, neticesini bilmiyorum. Karatay Medresesi karşısında bulunan bir boş kaldırım alanı var. Geçtiğimiz haftalarda da çiçekçinin bulunduğu alan yıkılarak kaldırım haline getirildi.

**

Görüntü kirliliği temizlendi iyi oldu derken. Orası bildiğiniz otoparka döndü. Sorun daha önceden de vardı. Kaldırıma çıkışı engelleyen dubalar bazı vatandaşlar tarafından sökülerek arabaların geçişine açılıyordu. 8-10 araçlık bir otoparka döndü kaldırım. Bazen vatandaşların yürüyüş yoluna bile konuluyor. Oh ne güzel seslenen de yok…

**

Belediye dubaları yapıyor, vatandaş söküyor. Kamu malı bu. O dubayı söken belli, arabalara bakın. Şehrin göbeğinde bu kanunsuzluk görmezden geliniyor. Kes bakalım cezalarını yapabiliyorlar mı… Her akşam o kavşağa polisler ve zabıtalar araçlarını park ederek bekliyorlar. Seyrediyorlar sadece.

halid-kose-resim.20160214101951.jpg

 

BEBEKLE YÜRÜYEMEDİK

ENGELLİ NE YAPSIN?

Geçtiğimiz hafta çocuğu bebek arabasına koyup havanın da iyi olmasını fırsat bilerek Tarihi Meram Köprüsü bölgesini gezmeye gittik. İlk defa çocuk arabasıyla çıkınca şehirde gezmenin ne kadar zor olduğunu fark ettik. Çünkü çocuk arabası olanlar, engelliler düşünülmüyor.

**

Biz yine bir şekilde ite kalka, ine çıka hallettik ama bir engellinin gezmesi için o bölgenin uygun olmadığını gördük. Yürüyüş yoluna girmek için engeller var. Kaldırımda gidersin önüne bir direk çıkar…

**

Engelliler için bazı çalışmalar yapılıyor fakat yetersiz. Şehir hâlâ engellerle dolu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR