Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Seçimlerin Merasim Mangaları

Seçimlerin Merasim Mangaları

Mahalli idareler seçimleri için kendi tabirleri ile sahaya inen İktidar ve muhalefet partisinin adayları ile il ve ilçe başkanlarına sormak gerekir diye düşünüyorum.

Bu adamları bulmak için çok mu aradınız Konya sokaklarını?

Bir taraftan özellikle son 5 senedir belediye başkanlarının etrafında yer alıp toplantıları açılışları gözeten, hatta başkanları giriş kapısı merdivenlerinde karşılayıp arabalarına kadar uğurlayan, göreviyle bağdaşmayacak şekilde belediyeye gelen misafirlere belediye yatırımlarını tanıtmak için mihmandarlık yapan ister memur olsun ister olmasın şaklabanlardan bahsediyorum.

Diğer taraftan ise seçimler için çalışmalara başlayan adayların çevresinde aday adaylığı döneminden beridir yer almak için kendi çaplarında üstün gayretler sarf eden kişilerden bahsediyorum.

Üzerlerinde iğreti duran giyim kuşamlarıyla adayların nerede ne zaman olacaklarını gözeten bu kişilerin aralarındaki yaş farkını da gözetmeden protokol memurluğuna soyunmaları tam bir komedi örneği.

Bir başka komedi bu kişilerin seçim sonrası Konya için düşündükleri şeyler.

Belediye kanunu ile belediyenin yapıp yapamayacakları ve belediyecilik mantığı bir yana, adamların söylediklerinin tamamına yakını yalan ve gerçekleşmeyecek hayaller.

Her ne kadar bu güne kadar işbaşındaki pek çok belediye başkanları da yalan olduğu veya hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği bilinen hatta şehir için hiç bir anlamı olmayan sözler de vermiş olsalar da, aday adayları veya adaylar ile gezen merasim mangası diyebileceğimiz kişilerin böyle uluorta sözler verdikleri görülmüş şey değildir.

Artık seçimlerde son dönemece girilmek üzeredir.

Yaklaşık 3 aya yakındır il ve ilçe teşkilatlarında yerine göre adam adama markaj taktikleri ile kendilerini ön plana çıkarmaya çalışan bu kişilerin dün itibariyle artık ayakları yere değmiş olmalı.

Şubat’ın 18’i saat 17.00 itibarıyla il ve ilçe seçim kurullarına aday listeleri verildi ve yukarıda merasim mangası olarak tanımladığımız guruptan çok kişi listelerde yer bulamadığını görmüşlerdir.

Özellikle belediye meclis adaylığı listelerinde yer alamamanın verdiği hayal kırıklığı bir yana Konya çok büyük projelerden ve yatırımlardan yoksun kalmış da oldu.

Hâlbuki ne hayaller kurulmuş, ne mizansenler hazırlanmıştı.

Hatta bu dönem belediye meclis üyeliği ile iktifa edip sonraki seçimler için kurulan başka başka hayallerin de sona gelmiş oldu listelerin basın yayın organlarında yer almasıyla.

Merasim mangasında yer alan kişiler için yukarıda yer aldığı şekliyle İktidar ve muhalefet partisinin adayları ile il ve ilçe başkanlarına sorduğumuz soruyu isterseniz şöyle değiştirebiliriz.

Bu adamları bulmak için çok mu aradınız Konya sokaklarını yerine, bu adamlar sizleri çok mu aradılar? da diyebilirsiniz.

Seçimler için hemen hemen her 5 yılda bir kurulan bu merasim mangası mensuplarının birden bire seçim döneminde ortaya çıkmaları garipsense de, asıl garipsenecek sözleri, il ve ilçe teşkilatı görevlileri ile belediye başkan adayları için söyledikleri uzun yıllardır beraberliğimiz var sözüdür.

Yani duy da inanma kabilinden ve seçim dönemi bitince kendiliğinden unutulacak sözler.

Bu konudaki gerçeği görmek isteyenler, bir dönem önce seçilen ve bir daha aday gösterilmeyen belediye başkanlarının etrafına bakarak görebilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR