Adem Turan

Adem Turan

Seçim heyecanı…

Seçim heyecanı…

5 yılda bir yapılan mahalli idareler seçimi; 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olup, 81 İl, 921 İlçe ve 396 belde belediye başkanı seçilecek. Aynı zamanda belediye encümen üyeleri ile mahalle muhtarlarımıza da seçeceğiz.

Seçim takvimi de 1 Ocak 2019’da işlemeye başlayacak. Şubat ayında geçici listeler ortaya çıkacak, ardından Mart ayı başlarında da kesin listeler açıklanacak.

Ülkemiz için hayırlı olsun diyor, bütün adaylara da başarılar diliyoruz. Şimdiler de bütün siyasi partiler hummalı bir çalışma içerisindeler. Bulunduğu yerde en şanslı adayı seçme gayretindeler.

Konyamızda ise AK Parti Büyükşehir Belediyesi için mevcut başkan Uğur İbrahim Altay’ı belirlerken, diğer partilerden herhangi bir aday açıklaması yapılmamıştır. Bize yakın il olarak Karaman belediye başkanlığı için ise kendisi de Karamanlı olan Mahmut Sami Şahin ismi açıklanmıştır. Her ikisini de tebrik ediyoruz.

Elbette Konya için ilçelerimizde önem arz ediyor. Merkezin 3 ilçesi ile birlikte 31 ilçe bulunmaktadır. Bazı muhalefet partileri ilçeler için aday ismi açıklasa da iktidar partisinden henüz bir açıklama gelmemiştir.

Geçtiğimiz 5 yılı gözden geçirecek olursak. Konya merkez ve merkez ilçelerde en çok göze batan yapılaşma, nüfus artışı ve buna bağlı araç trafiği ön plana çıkmaktadır.

Bu sorunları çözmekte yerel yönetimlerle birlikte, hükümetin katkıları olmak zorunda. Zira İstanbul’dan sonra büyük şehirlerde de trafik sorunu öncelik kazanıyor. Yeni yollar, köprüler, oto yollar hatta metroya ihtiyaç duyulmakta. Çünkü trafikte geçen zaman hem ölü zaman, hem de ekonomiye daha çok yük getirmekte.

Yapılacak seçimlerin ülkemize ve Konya’mıza hayırlı olmasını arzu ediyoruz. Seçilecek başkanların hangi partiden ve kim olursa olsun hizmet edeceğinden hiç kuşku duymuyoruz.

Seçimlerin önümüzdeki günlerde şehrimize daha canlılık ve hareket katacağına inanıyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR