Hâlid Şen

Hâlid Şen

Şebi-i Arus gecesi ne oldu öyle?

Şebi-i Arus gecesi ne oldu öyle?

Celaleddin Rumi’nin İslam’la bağının koparmaya yönelik çalışmaların yapıldığını hepimiz biliyoruz. O’nun, “Bu canım var oldukça ben Kur'an’ın kölesiyim, Muhammed Mustafa’nın yolundaki toprağım. Kim bundan başka bir söz naklederse benden ondan da o sözden de şikâyetçiyim” gibi açık ifadelerini bir kenara koyup, “Ne olursan ol yine gel” gibi sözlere hapsetmeye çalıştılar. Bu minvalde çalışmaları Ilımlı İslam, Dinlerarası Diyalog gibi sapkın çalışmaları ile bilinen FETÖ’cüler yapardı.

 

Halen Celaleddin Rumi’yi İslam’dan kopuk bir sufizm anlayışı ile gören bir çevre var. Bu algının kırılması noktasında birkaç yıldır. Konya’da yapılan programlarda, “İslamsız Celaleddin Rumi olamaz” mesajı sıklıkla vurgulanıyor. Başta Valimiz Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar olmak üzere bu konuda hassas davranan idarecilerimize teşekkür ediyorum.

 

**

 

Cumhurbaşkanımız’ın Konya’da her katıldığı yeni programda, yeni bir garip uygulama ile karşılaşıyoruz. Bu sebeple “Kardeşlik buluşması” temalı program da sinirlerin gerildiği bir atmosferde başlıyor. Önceki yıllarda Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programları da gördük ama bu programda, merkezin arkasındaki yol tamamen kapatılmış, bahçe çevresi nedenini anlayamadığımız bir şekilde demirlerle örülmüş. Salona gecikmeli olarak girebildik bu yüzden.

 

Bahçeden başlamak üzere gelen misafirlerin yönlendirilmesi noktasında problemler var. Misafirler biletinde yazan kapıyı bulamıyor. Salonun görevli girişinde sıra beklerken yarım Türkçesi ile Portekizli olduğunu ve aradığı kapıyı bir türlü bulamadığını neredeyse ağlama noktasına gelmiş bir şekilde anlatan kadını görünce işin ciddiyetini fark ettim. Herkes farklı bir kapıya yönlendiriyor diye şikayet ediyordu. Birkaç kişi daha aynı kapıya sadece kapı sormak için geldi.

 

Salon dışından içeri girmek zor, herkes yazan kapıdan girecek ama işin saçmalığı, içeri girdiğiniz an istediğini bölüme geçebiliyorsunuz. Kapılar açıktı, hatta bazı vatandaşların ellerinde telefonlar ile basın mensuplarının bölgesinde fotoğraf çektiğine şahit olduk. Bazı şeyler göstermelik maalesef.

 

**

 

Gecedeki en çarpıcı görüntü Cumhurbaşkanımızın salondan erken ayrılması idi. Erdoğan, konuşmasının ardından hızla salondan ayrılırken salon da bir anda ayaklandı. Solonun hızla boşalması şaşkınlıkla izlendi. Protokol kısmının kalkmasını anlarım da diğer bölümlerden vatandaşların da salonu terk etmesi programın devamındaki gösteriyi sunacak sanatçı ve Mevleviler’i üzmüştür.

 

Önceki yıllarda Şeb-i Arus programını sonuna kadar izleyen Cumhurbaşkanı neden erken ayrılmıştı? Kimi, “Programı çok yoğundu, yorgundu”, kimi de “Konya’da ters giden bir şeyler var, morali bozuktu” diyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski adı ile İslam Kültür Merkezi’ne geçmişti.**

**Düzeltme: Cumhurbaşkanı'nın İslam Kültür Merkezi’ne geçtiği söylendi hatta pek çok gazeteci böyle biliyordu fakat Cumhurbaşkanı programın ardından Konya'dan ayrıldı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR