Adem Turan

Adem Turan

Savaş detayları

Savaş detayları

Ukrayna - Rusya savaşı 8'inci gününde. Rus bombaları Kiev'in merkezi ısıtma sistemini hedef aldı. Kentin pek çok noktasında ısıtma sağlanamayacağı açıklandı. Rusya ise Kiev’i terk etmek isteyenler için insani koridor oluşturulacağını açıkladı. Sumy kenti de Rus bombalarının hedefi oldu. Sumy Devlet Üniversitesi askeri fakültesinin bir binası sabah saatlerinde bombalandı. Ukrayna ise bir Rus savaş jetini düşürdüğünü duyurdu. Öte yandan kriz İsveç'e de sıçradı. Geçtiğimiz günlerde 'NATO üyeliğinin sonuçları olur' diyerek İsveç'i adeta tehdit eden Rusya, 4 savaş jeti ile ülkenin hava sahasını ihlal etti. Bundan dolayı tüm Avrupa ülkeleri tedirgin olmuş durumda. İngiltere güvenlik bakanı Damian Hinds Sky News'e verdiği demeçte Rus ordusunun sadece Ukrayna için değil, Avrupa ve Dünya için de hemen tehlike oluşturan “acımasız bir işgalci güç” olduğunu söyledi.

Savaş bu, özünde acı gözyaşı barındırır. Her iki tarafta ciddi kayıplar verir. Kiminde fazla kiminde de biraz daha azdır. Ancak sonuçta unutulması çok zor anılar, acılar ve izler bırakır. Nesiller boyu kin ve öfke devam eder. Elbette sorunları masada çözebilmek daha mantıklı ve tercih sebebidir.

Aklıselim düşünmek lazım. Bazı ülke  yetkilileri 3. Dünya savaşı çıkar diye savaş çığırtkanlığı yapmaktalar. Bu son derece tehlikeli söylemdir. Sanki birileri bunu empoze eder gibiler. Zaten geçmişte de hep böyle olmuştur. Onlar kamera arkasında olup biteni izler, gizli mesajlarla yönlendirirler.

Keza; Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, "Biz NATO’nun bir parçasıyız. NATO üyesine saldırı olduğunda bu otomatikman dünya savaşına yol açar" diyerek algı operasyonu yapıyorlar.

Çağımızda nükleer silahlar mevcut, savaşlar daha tehlikeli ve daha çok argümanlarla yapılmaktadır. Bu savaşın kısa sürmesi ve barışın hakim olduğu bir dünya temennisiyle…

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR