Hâlid Şen

Hâlid Şen

Sarı otobüslerin sırrı ve İsrail

Sarı otobüslerin sırrı ve İsrail

Köşeme bugün elime geçen bir kitaptan bahsederek başlamak istiyorum. Merhaba Şehir dergimizin yazarlarından, her bir araştırma dosyasını zevkle okuduğum Araştırmacı Yazar Kasım Kocabaş 3. kitabını çıkardı. Kitap çıkmadan içeriğini öğrendiğimde de heyecanlanmıştım. Kitapta, 1925 yılında yapılan ‘Milli Marş Yarışması”na ait belgeler ve yarışmaya katılan eserler gün yüzüne çıkarılıyor.

**

“Sandıktan çıkan belgelerle ‘İstiklal Marşı’nın İstikbal mücadelesi” ismini taşıyan kitapta yayınlanan ve istiklal marşı olamayan eserlere baktığımızda istiklal marşımızın kıymetini anlıyorsunuz.

**

Kasım Bey’e imzalı olarak takdim ettiği kitabı için teşekkür ediyorum. 2. Baskıda yeni belge ve eserlerin de ekleneceği müjdesini verdi kendisi. Küçük hacmine rağmen büyük bir tarih saklı kitapta. Kitabı almak isteyenler için hatırlatma; Önümüzdeki günlerde, internet kitap satış sitelerinde yer alacak.

 

CAM AÇIK MI OLSUN KAPALI MI?

Havaların bunaltıcı bir hale gelmesi toplu ulaşımda vatandaşları zor durumda bırakıyor. Son model elektrikli, doğalgazlı, ‘yere yakın’ otobüsler aldık fakat klima çalışmıyor!?

**

“Toplu ulaşımı kullanın, kendi aracınızla trafiğe çıkmayın” diye kampanyalar düzenleniyor fakat otobüslerde hamama girmiş gibi terlemek toplu ulaşımdan soğutuyor. Otobüslerin iklimlendirme sistemlerinde bir gariplik var. Şu sıcaklarda içeri sıcak üfleyen otobüsler var. Şoföre soruyorsun sebebini, ‘Elimde değil’ diyor. Bazen de klima çalışıyor, kendine hayrı yok. Vatandaş klima çalışırken camı açıyor, başka biri ‘kapat kardeşim klima çalışıyor’ diyor. Oruç ağza ortam geriliyor.

**

Kliması tıkır tıkır çalışanlar otobüsler iyi de vatandaşın bu kadar sesi çıkıyor, demek ki arızalı otobüs çok. Yaz vakti çektirmeyin millete…

 

İSRAİL Mİ SEVİNDİ ŞİMDİ?

1 Kasım seçimlerinden önce Ak Parti kadroları, “İsrail’i değil, ümmeti sevindirin” sloganını kullanmıştı. Geldiğimiz noktada İsrail’i sevindirecek adımlar atıldı, sonraki süreçte de ümmetin sevineceği bir durum olmayacak gözüküyor.

**

Filistin işgal altında, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa işgal altında. Filistinlilere uygulanan katliamlar son bulmadı, ambargo sürüyor. Bütün bunlar son bulmuş gibi şimdilerde bazı şeref yoksunu gazeteler İsrail ile aramızı yapmaya çalışan haberler yapıyor. Mavi Marmara şehitleri unutuldu. Hükümet İsrail ile anlaşmayı tamamlamak üzere.

**

Anadolu Gençlik Derneği gibi işin derdinde olan kurumlar dışında duruma tepki gösteren de yok. Biz de bu köşelerden uyarıyoruz. İlk kıblemize sahip çıkın. Katil İsrail ile anlaşmayın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR