Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

ŞANS ESERİ MAĞLUBİYET

ŞANS ESERİ MAĞLUBİYET

Sürekli farklı sahalarda karşılaşmaya çıkan Fatih Karagümrük takımı bu kez de Kocaelispor stadını seçti.

Güzel bir stad lakin zemini futbol oynamaya elverişli değildi. Yağmurun etkisiyle de saha zemini berbat bir hal aldı. İki takım oyuncuları için fazlaca zorlayıcı olan bu durum, iki takımında oyun yapısını doğrudan etkiledi.

İki tarafta topun suya takılmasından dolayı olabildiğince uzun oynayıp, bireysel hatadan uzak kalmak istediler.

İlk yarı daha çok ayakta kalan takım bizdik, rakip orta sahası daha çok topla oynamayı seven isimlerden kurulu olduğundan, oyun kurmakta hayli zorlandılar.

Bu maçın genelinde şanslı olan taraf kazanacaktı. Zira maçın ilk on beş dakikasında zeminden kaynaklı bir pozisyonda, Kravest'in önüne düşen top yine zeminin azizliğine uğrayan Kravets'in arkasında kalması ile net bir gol pozisyonu kaçtı. Bu karşılama için taktik ve teknik konulara girmeye gerek yok diye düşünüyorum.

 

İkinci yarı için de iki takımın önceliği ayakta kalıp, olabildiğince uzun oynayıp hızla ileri çıkmak oldu.

Guilherme'nin şansız sakatlığı ile kenarda olduğu zaman diliminde saha da eksik olduğumuz anda Ndao ile sağ kanattan hızla gelen rakip, belkide maçın tek organize atağı ile golu buldu. Daha sonra Sehiç ve Jevtovic'in anlaşmazlığı yine Jevtovic'in kısa düşen pası ile iki farklı mağlup duruma düştük. Buda zeminin getirdiği şans golu oldu. Duran topların çok önemli hale geldiği böyle ağır zeminlerde duran top dönüşü, yeni transferimiz Zymer Bytchi'nin güzel ortası ile Jevtovic farkı bire indirdi. Jevtovic'in hatası ile kalemizde gol görmüşken takımın golünün kendisinden gelmesi beni çok sevindirdi. Çünkü her zaman takıma maksimum katkı vermek isteyen Jevtovic'in biz taraftarlar adına yeri çok ayrı. Bu pozisyonda asistin de yeni transferimizden gelmesi hem onun adına hem de bizim adımıza olumlu bir başlangıç oldu. Umuyorum ki kendisi Konyaspor'umuza uzun yıllar gerekli katkıyı verir.

Tek tek isim üzerinden oyuncu yorumlamak istemiyorum bu maç için. Ama Ahmet Çalık için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendisi gerçekten bu maç harika oynadı. Gerek müdahaleleri ile gerekse rakip forvet Mevlüt'e göz açtırmaması ile sahanın en iyisiydi. Şanslı olanın kazandığı bu karşılaşmayı bir an önce unutup, ligde ki diğer rakibimize odaklanalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR