Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Şanghay 5’lisi

Şanghay 5’lisi

Ülkemizde son günlerde gündem usta ellerce gayet usturuplu bir şekilde değiştirildi yine.

Avrupa Birliğinin 2016 yılı raporu gündeme gelmeye başladığı andan itibaren gündem değişikliği için bir hazırlık olduğu belli idi.

Her ne ise artık gündem Şanghay 5 lisi.

Yani kısaca Şanghay 5 lisi denilen Şanghay İşbirliği Örgütüne dâhil olmak.

Şanghay Beşlisi denen örgüt Özellikle Çin Halk Cumhuriyetinin çabaları sonucunda 15 Haziran 2001 tarihinde karşılıklı güvenlik amacıyla Rusya, Çin, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan tarafından kurulan ve sonradan sayısı artan bir ekonomik ve askeri örgüt.

Ekonomik tarafı öne çıkarılıyor olsa da ABD nin Orta Asya’daki askeri varlığının Özbekistan’dan çıkarılmasında etkin rol oynadığı biliniyor.

Biz şimdi güya Avrupa Birliğinden ayrılıp Şanghay 5 lisine dâhil olmak istiyoruz ya?

İnsanın aklına ABD başkanlık seçimleri nedeniyle Trump/Clinton arasındaki yarışta sosyal medyada sıkça yer bulan bir espri geliveriyor.

O esprideki kelimelerin bir kaçını değiştirerek Avrupa birliğinden çıkıp Şanghay 5lisine dâhil olacağız diyenlere şöyle demek lazım.

Avrupa birliği gâvur da, Şanghay 5 lisi İmam Hatip mezunu mu?

İslam düşmanlığı açısından veya Müslüman katili olmak bakımından aralarında bir fark mı var sanki?

Hâlbuki yıllardır Müslümanlar arasında konuşulan bir gerçek vardır.

Küfür tek millettir.

Bu gerçekten yola çıkan batı karşıtları akil bir düşünce sahipleri olarak Hristiyan batının İslam düşmanlığı sebebiyle bir haçlı medeniyeti düşüncesini devam ettirmekte olduğunu söylediler ama idareciler aldırmadı.

Batı Emperyalizminin geçmiş dönemlerdeki yöneticisi durumundaki İngiliz derin devletinin Osmanlıdan beridir İslam ülkelerindeki emelleri sona ermedi dediler, anlamadınız.

İki kutuplu Dünyanın vahşi kapitalizmi temsil eden batı tarafının lideri olan ABD nin İslam’a ve Müslümanlara dost olmayacağı söylendi inanmadınız.

Avrupa Birliğinin bir Hristiyan kulübü olduğu ve İslam dairesinde kaldıkça Türkiye’yi birliğe dahil etmeyecekleri defalarca anlatıldı kaale almadınız.

Geçen 50 seneyi aşkın sürede Türkiye’nin çeyreği olamayacak Avrupa’nın yeni devletleri ve Yunan ile Kıbrıs Rum Cumhuriyetini alacakları ve Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan ilişkileri hç bir zaman istene düzeye çıkarmayacakları ifade edildi anlamazlıktan geldiniz.

Şimdi Avrupa Birliği ile ilişkileri kesip Şanghay 5 lisi ile müzakerelere başlasanız ne değişecek.

Hindistan’ı alırlar Türkiye’yi almazlar.

Hatta Sünni Müslümanlara karşı düşmanlığını gittikçe yükselten İran’ı alırlar Türkiye’yi yine almazlar.

Batıdaki İslam düşmanlığı ne seviyede ise doğudaki düşmanlıkta seviyede bir düşmanlıktır.

Son Irak ve Suriye işgali göstermiştir ki ister doğudaki osun ister batıdaki olsun İslam düşmanlarının ortak bileşkesi Müslüman öldürmek ve İslam coğrafyasının zenginliklerini sömürmektir.

İslam Ülkeleri işbirliği Teşkilatının kurulmasına öncülük edip hayata geçirilmesi gerçekleşmedikçe gösterilen çabalardan bir 50 sene de daha Şanghay 5 lisi kapısında beklemekten başka bir netice çıkmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR