Adem Turan

Adem Turan

Safları mesafeli ama sık tutmalıyız

Safları mesafeli ama sık tutmalıyız

Miçotakis, Türkiye'ye diyalog çağrısı yaptı ve AB zirvesine kadar "sağduyulu bir tutum" benimsememesi halinde Birliğin önünde yaptırım uygulamak dışında fazla bir seçenek göremediğini aktardı:

"Türkiye'nin zirveye kadar sağduyulu bir tutum benimsememesi halinde, Avrupalı lider dostlarımın önünde anlamlı yaptırımlar uygulamak dışında başka bir seçenek olduğunu düşünmüyorum.

"Türkiye'nin sakinleşmesi, masaya geri dönmesi ve 2016 yılında çekildiği istikşafi görüşmelere bıraktığı yerden yeniden başlaması lazım. Tüm bunları yapmamıza rağmen bile hala anlaşma sağlayamıyorsak o zaman çözümü Lahey'de aramalıyız."

Miçotakis, kendi ülkesinin istikrar ve güvenliğine yönelik her tehdidin AB'nin bütün üyelerinin refah ve güvenliğine yönelik tehlike arz ettiğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, İngiltere'de yayınlanan The Times, Almanya'da yayınlanan Frakfurter Allgemenie Zeitung ve Fransa'da yayınlanan Le Monde gazeteleri için Türkiye başlıklı skandal bir yazıya imza atarak yukarıdaki ifadelerden bahsetti.

Şüphesiz Yunanistan, AB ülkelerine ve ABD’ye güveniyor. Yoksa halkı iktidara ateş püsküren, hemen hemen her yerde ve alanda boykot grev yapan bir millet.

Ekonomisi iflas etmiş, borçlarını borçla kapatmaya çalışan bir ülkecik. Birileri bunlara cesaret aşısı uyguluyor olmalı. Peki neden dersek? Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve  enerji oyunları devam ederken, Türkiye’nin deniz yetki alanları konusundaki hakları yeniden gündemde. Halen Türkiye’nin deniz yetki alanlarında 572 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak bir doğalgaz rezervi varlığından söz ediliyor. Bugün Doğu Akdeniz enerjisine sahip olmak isteyen Yunanistan Girit adası üzerinden Libya ile deniz sınırlarını daha çok enerji yataklarına hakim olacak şekilde çizme çabasında. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de Mısır ve İsrail ile anlaşmalar yapıyor.

Bunların gündemi ulusal çıkarları iken, bizdeki gündem ise  İmam Hatip Okulu mezunları tartışılıyor. Sanki çok faydalı bir iş yapıyoruz. Bu zata şu soruyu sormak lazım, pavyonları, gece kulüplerini, diskoları acaba kimler dolduruyor?  Kadın cinayetlerini hangi eğitim almış insanlar işliyor acaba? Bence bu Akademisyen önce bunları araştırmalı. Şurası muhakkak ki ucuz kahramanlık para etmiyor. Zararını mutlaka kendisi görecektir. Her meslekte, her alanda yaramaz, faydasız, çürük elmalar illaki olacaktır. Sağduyulu olmamız gerekiyor.

Bakın her gün şehit veriyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu vatan için şehit oluyorlar. Düşmanımız çok, biz bir ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Gün ayrışma değil, yek vücut olma günüdür.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR