Hâlid Şen

Hâlid Şen

Saadet'in 'günah' tepkisi

Saadet'in 'günah' tepkisi

AKP'nin il binasındaki Erbakan Hoca'nın da resminin bulunduğu 'Milletin Adamları' yazılı pankart Milli Görüş camiasında büyük tepki toplamıştı. Saadet İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar Bey, sert bir açıklama yaparak pankartın bir an önce indirilmesini istemişti.

**

Uyar'ın konuşmasından manşetlere 'Günahlarınıza ortak etmeyin' cümlesi yansıdı ama bu günah meselesinin üzerinde pek durulmadı. Bu günahlar nedir acaba?

**

Pek çok kişi brandanın neden indirilmek istendiğinin üzerinde durmadan "Erbakan sizin tekelinizde mi" diye sordu. Bazıları da 'Erbakan'ın ismi üniversiteye verildi' gibi şeylerin arkasına sığındı. Ülkenin tarihini değiştiren bir lidere sanki lütuf yapılmış gibi...!

**

Erbakan Hoca 2007 yılında bir ESAM konferansında "Beni AKP'nin günahlarına niye ortak yapıyorsunuz?" diye sitem etmişti. Bu sitem AKP'lilerin 'biz de onun öğrencisiyiz, onun yolunda gidiyoruz' gibi söylemleri' sonucunda söylenmişti.

**

Peki nedir bu 'günah'lar... Aslında Uyar'ın açıklamasında açık açık yazılmış bu 'günah'lar. Şaşırdığım nokta ise bu 'günah'lara hiç bir cevap gelmedi ve üzerinde durulmadı. Pek çok vahim olay sayılıyor. Demek ki kabul ediliyor...

**

Erbakan Hoca'nın kimsenin tekelinde olmadığının vurguladığı açıklamada Uyar, 'günah'ları şu şekilde özetlemişti: “Erbakan Hoca Milli Görüş hareketinin kurucusu ve D-8'i kurup İslam Birliği'nin ve adil ekonomik düzenin kurulması için çalışan mücahit ve büyük bir liderdir. Böyle bir liderin resmi, Avrupa birliği sevdasında koşup, bunun için papanın heykeli önünde imza atan, domuzu kasaplık hayvan sınıfına sokan, zinayı suç olmaktan çıkartan milletimizin milli ve manevi değerlerini örseleyen, memleketin bütün değerlerini özelleştirme adı altında özellikle yabancılara satan, faize dünya gerçeği diyen, BOP projesine ve medeniyetler ittifakı projesine eş başkanlık yapan, Suriye'deki kaosu arttıran, Irak'taki Amerikan askerlerinin sağ salim memleketlerine dönmesi için dua eden, Libya'nın işgali için 6 tane gemiyi gönderen ve İzmir hava limanını NATO'nun ve haçlıların emrine açan bir zihniyetin partisinin il binasına ve o partinin genel başkanının resminin yanına asılamaz ve biz buna müsaade edemeyiz."

**

Bu günahlar bir yana bizzat Başbakan Erdoğan, Erbakan hoca sağ iken sağlık problemlerinden dolayı yürüyemediği günlerde sandalye ile yürümesine vurgu yaparak makam mevki için çalıştığını vurgulamış, Erbakan ile Baykal'ı bir tutarcasına yolsuzluk iddialarıyla bu iki ismi özdeşleştirmişti.

**

“Biz de Erbakan'ın yolundayız” diyebilirsiniz fakat bu boş bir söylem olur. Bu millet partinin bölünme sürecinde ve hayatının son dönemlerinde Saadet Partisi'nin başındaki Erbakan Hoca'ya yaptıklarınızı biliyor. Bir branda ile mi unutulacak?     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR