Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Rüyadayız

Rüyadayız

Konyaspor inanılmaz iş başarıyor, hayretler içerisindeyim.

Konyaspor geride kalan 23 haftada 45 puan topladı, bir başka değişle 2 puan ortalaması tutturmak demek şampiyon olmak demek, hatta bazı sezonlarda 1,85 puan ortalamasıyla şampiyon olan takım bile var.

Türkiyedeki yerli yabancı kuralı son derece karmaşık bu nedenle oyuncu değişikliklerinde hocalar biraz da matematik çalışmak zorunda kalıyorlar.

Konyaspor’un elinde düzenli forma giyen 5 yerli oyuncu vardı. Bunlardan ikisi takımdan ayrıldı. İlhan hocanın eli kolu bağlı kaldı. Allah Rahmet Eylesin Ahmet büyük kayıp, Serdar ise kaypak çıktı.

Konyaspor bu hafta Altay deplasmanına Skubic ve Rahmanoviç’in sarı kart cezası nedeniyle eksik gitti. Maçtan önce Sokol ağrı hissetip kadrodan çıktı. Son anda yeni transfer Amilton’da kadrodan çıkınca yedek kulübesinde İlhan Palut birkaç oyuncuyla kala kaldı.

Maç başladı 28 dakikada Adil sakatlandı çıktı. Nersinden bakarsak bakalım çok aksiyon yaşıyoruz. Adil 4 hafta olmaz gibi görünüyor bakalım doktorlar neler yapacak…

Altay ligin zayıf ve etkisiz takımlarından, Hal böyle olunca bu hafta stoperde Musa ile idare ettik, Barış sağ bekte sırıtmadı.

Ahmet Hassan ve Michalak’ın 90 dakika çıkaracak ciğeri yoktu, Zymer gitgeller yaşadığı bir müsabaka oynadı.

Amir ve Abdülkerim %100 oynadı. Sehiç kalesine gelen az pozisyonda başarılıydı.

Konyaspor öyle yada böyle boş kulübe ve onca eksikle verdiği mücadeleden galip ayrıldı ve hanesine 3 puan daha yazdırdı.

Fatih Özgökçen mutlaka ve mutlaka bu takımı doğru biçimde takviye etmek zorunda kaldı. İlhan Palut hocada maçtan sonra ifade etti, bundan sonra hedefin içinde olacağız ve bu riski olmak gerekiyor, böyle şans 100 yılda bir gelir oda Fatih Özgökçen’e denk geldi. Fatih başkan ilk görev yılında ummadığı başarılar yakalayacağa benziyor. Murat Kurum’un daha önce yaptıkları ortada ve sayın bakan büyük destek veriyor.

Konyaspor 45 puan topladı, ardındaki grup ile arasında 7 puan fark var. Konyaspor’un 1 maçı eksik, daha önce deplasmanda yenmekte zorlandığımız Başakşehir’i yenebilirsek liderle aramızda 6 puan fark var.

1981 den beri Konyaspor’un şöyle yada böyle içindeyim böyle bir yer ve durum daha önce yaşamadım, kısıtlı imkanlar ve bütünlüğü olan bir takımımız var, rüzgarı arkamıza aldık. Tüm Türkiye Konyaspor şampiyon olsun istiyor, sessiz ama derinde güçlü şekilde ligdeki iddiamız devam ediyor. Önümüzde çok önemli Giresun maçı var, kayıpsız atlatabilirsek ertesi hafta Trabzon’a lig finaline gideceğiz. Trabzon Konyaspor’un en kolay deplasmanı oldu yıllarca bu sefer Trabzon’da lig finali oynama durumumuz var.

Çok farklı bir durum ve rüya içindeyiz, farklı bir hayale doğru yürüyoruz, bu rüya daha ne kadar devam edecek bilemiyoruz.

Kimbilir belki 100 yılımızda şampiyon olacağız….

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR