Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

RECEBİN SON CUMÂSI

RECEBİN SON CUMÂSI

Kıymetli okurlar, bugün itibârıyla Recep ayının son cumâsındayız. Sayılı günler çabucak bitiverdi. Üç ayların mübârek zemininde Rabb’imizin ayı olan Recep ayı, kalbî hayâtımızı uyandıracak olan ilk cemre idi âdeta. Biz Rahmân’ın kulları olarak bu güzel ayı elimizden geldiğince yaşanan onca menfîliğe rağmen, mümkün mertebe günahlardan sakınarak, gereksizlere dalmayarak, lüzumsuzluklara kaymayarak geçirmeye gayret ettik. Emeksiz yemek olmaz misâli, ebedî hayâtımız olan ahretimizi kazanmak adına çırpındık. Allah Azze ve Celle rızaâsı için sâdece O’nun adına bir hatim okuduk. Yüceler Yücesi, katında kabul ve makbul eylesin inşaALLAH.

Evet efendim, yarın Receb ayının son günü Pazar günü nasip olursa Kâinâtın Güzide Nebîsi, Son Peygamber Hz Muhammed aleyhissalâtu Vesselâm’ın ayı olan Şaban ayına gireceğiz. Bildiğiniz gibi biz her Şaban ayında, O kutlu ve şerefli Rasûlu yazarız. Ümmetine O seçkin Rasûlu tanıtmak boynumuzun borcu olsun. O’nun sevgisini kalbimizin en müstesna köşesinde taşırız. O ümmetine rahmet ışığı, O gözümüzün nûru, nur peygamber aleyhisselam’dır. Yalnızca O’na tahsisli bir aya girmek, bizim gönlümüze sonsuz bir sürur bahşediyor. O’nu yazacağımız için şimdiden heyecanlanıyoruz.

Ayrıca şahsi bir husustan da sizlere bahsetmek istiyorum. Bu Şaban ayında, Efendimize olan muhabbeti işlediğim, O’nun sevgisinin gönüllerin meşalesi, yürekleri besleyen bir iman menbâı olduğunu anlatmaya çalıştığım, güzel ahlâkının pek değerli hasletlerini konu ettiğim Efendimiz aleyhissaâtu vesselam ile ilgili, yeni bir kitabım çıktı. İsmi “MUHAMMEDİ MUHABBETLE O’NUN YOLUNDA” İnşaALLAH Cenâbı Hakk O Kâinâtın Efendisi’ne olan sevgimiz neticesinde çıkmış olan bu eserimiz vesilesiyle, bizi şefaate eriştirsin. Bu naçiz eserimiz deryada katre misâli, O’nu anlatmaya kalemler kifâyetsiz, sözler yetersiz kalır ama bizim ki de, karınca örneğinde olduğu gibi, O’nun yolunda olmaya ve ölmeye adanmışlık olsun, diledik. Niceleri O’nu yazdı, anlattı, şiirler, mevlidi Nebîler, naatlar, nesirler, kitaplar kaleme alındı. Bizimki de, kendi çapımızda bir sevda şelâlesi olsun… Zâten bundan önce de yine Efendimiz’den bahseden “AŞK ÇAĞLAYANI” kitâbımız vardı. Bu iki eserde, “YÜZAKI” yayıncılıktan cıktı. Dileyen internet üzerinden sipâriş edebilir.

Efendim o zaman anlaşıldı ki, önümüzdeki haftadan başlayarak Ramazan ayına kadar ki olan yazı silsilemizde, O En Kâmil Ahlak Timsâli Efendimiz aleyhisselâm’ı işleyeceğiz. Bunu sizlere bildirmek istedik. Yüce Rabb’in izniyle yazılarımızda, şimdiye kadar bizim değinmediğimiz hususları konu etmek arzusundayız. Gayret bizden Tevfik Âlemlerin Rabb’indendir.

Günümüzde hep söyleriz ya, insanların zihinleri, yürekleri âdeta işgal hâlinde. İnsan kendisine kalamıyor. Bir yoğunluk var, bir meşguliyet var ki, sanırsınız bu insanlar dünyâyı kurtaracaklar. Kişi bırakın dünyâyı kurtarmayı, kendini kurtarsa bu kadar hengâmenin içinde iyidir. O sebeple hatırlarsanız üç aylar başlarken bu konuya değinmiştik. İşte kendimizi bu yoğunluktan kurtararak, şöyle bir üç ayların kutlu zeminine odaklasak zihnimizi, kalbimizi üç ayların huzur verici atmosferinde ibâdetlerle sâkinleştirsek, kafamızı boşaltsak, hafızamızı temizlesek, rûhumuzu dinginleştirsek ne güzel olur, değil mi?

Receb ayına başladığımızda, bizi en güzel şekilde yaratan Rabb’imize olan şükran ifâdesi olarak O’nu senâ edici, övücü tesbihatlarımız yanı sıra yazımızın başında belirttiğim gibi, günde bir cüz okuyarak Rabb’imize takdim edilmek üzere bir hatim okuduk. Af ve istiğfarlarımızı artırdık, tevhidlerle O’nu birledik, O’ndan başka ilah olmadığını ilan ettik. Rabb’imiz kabul buyursun. Recep ayını artık bitiriyoruz. On iki ayın Sultânına erişmeye bir ay gibi bir zamana dilimi kaldı.

İşte o kalan zaman diliminde önümüzde Şaban ayı duruyor. Bu güzel ay, Sevgili Peygamberimizin ayıdır. O zaman aynı Receb ayında olduğu üzere Rabb’imize yaptığımız hatimler gibi, sırf kendimizi Peygamberlerin Sultânına tanıtmak amaçlı yine günde bir cüz okuyarak bir Kur’an hatmi yapabilir, ay sonunda da O’nun mübârek, latif ruhûna hediye edebiliiz. O’nun hayâtına yönelik bir kitap okuyabiliriz. Hatta bu sene okuyacağınız kitap benim yeni çıkan kitabım “MUHAMMEDİ MUHABBETLE O’NUN YOLUNDA” kitabı olabilir mesela. Şaban ayı boyu, kırk hadis ezberleyebiliriz. Şimdiden planlar yapalım inşaALLAH.

Cumânız mübârek olsun. Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR