Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Ramazanla Melekleşen Müslümanlar

Ramazanla Melekleşen Müslümanlar

Ramazanın nurlu, kutlu ve bereketli zemini her tarafa yansıyor.Bunu iliklerinize kadar hissedebiliyorsunuz. Her yerde ayrı bir bereket ayrı bir yumuşaklık. Herkes ılık ılık rahmet ikliminden nasiplenmenin hazzını yaşıyor. İnsanlara bakıyorsunuz sanki melekleşmişler. Yardım etmek için çırpınan insanlar, bolca çokça hazırlanan yardım paketleri insanı duygulandırıyor. Artık insanımız gerçekten cömertleşti diye düşünüyorum. Eskiden küflenen, kurtlanan, vâdesi dolmuş, modası geçmiş şeyler verilirdi yardım için fakir fukarâya. Son senelerde bakıyorum en âlâsından, en iyisinden veriliyor. Takdir ediyorum insanımızı, kutluyorum. Seviyorum yardım edenleri… Rabbim daha çok versin diyorum. Azlar çoğa sayılsın diyorum. Ahirette verdikleri önlerine en kâmil mânâda tahminlerinden de öte çıksın, diyorum. ‘Verdikçe artar’ ulvi mefkurenin gerçekleştiğini görüyorum. Eskiden elleri cüzdanlarına zor giden insanlar şimdi verdikçe veresi geliyor. Bir veriyor, gidip geliyor bir daha bir daha Ramazan sonuna kadar hep verme azminde oluyor insanımız. Bunlar çok sevindirici gelişmeler.
Yardım alan insanlardaki mutlulukta ayrı bir tablo! Ne sevinç gösterileri, ne dualar… Verenlerdeki huzursa cidden ibretlik bir hal… Ne mutu hayra hizmet edenlere! Biz biliyoruz ki hayra hizmet Hakk’a hizmettir. Cenâbı Hak bizi yolundan, izinden ayırmasın. Sapanların ve sapkınların çokca bulunduğu bir dünyâda yaşayan bizleri her dâim sırâtı mustakim çizgisinde bulundursun inşaallah.
Ramazanın her bir ibâdeti ayrı bir güzellik taşıyor. Her günü kıymet bilene, değerlendirene ahiret sermâyesi olacak dolulukta Ramazan günleri. Orucuyla, mükâbelesiyle, terâvihleriyle, sahurlarıyla, iftarlarıyla ne güzel Ramazan! Ramazan Müslümanlar için ayrı bir öneme hâiz. Kalbimizde müstesna bir yere sâhip Ramazan. Ruhumuz Ramazanda ayrı bir neş’e doluyor, içimizi farklı bir sevinç kaplıyor.
Ne güzeldir Ramazan! Ne mübârektir Ramazan!
Sıcak yaz günlerinde sırf Hak rızâsı için oruç tutan Müslümanları susuzluktan kuruyan dudakları ne mübârek! Uzun yaz günlerinde açlıktan kıvranan mideler ne mübârek! En ufacık yılgınlık, isteksizlik göstermeden büyük bir sevinçle oruçlarını tutan Müslümanlar ne mübârek! Oruçlarını bilinçle, şuurla tutma sevdâsında olup dillerine de sâhip olan Müslümanlar ne mübârek!
Mübârek Ramazan tutanları da mübârek kılıyor.
Mübârek Ramazanda bulunduğu en âlî köşeden inen ve sene boyu okunmayan ancak Ramazanda okunan Kur’ân’ın tüm güzelliği, nûrû ve letâifi okuyanlara yansıyor. Mükâbelelerde okunarak ay boyu hatim yapılan kalplerin şifâsı, gönüllerin ilâcı Kur’an âdeta okuyanlara şifa dağıtıyor. Gönüllere bambaşka huzur veriyor. Ramazanda okunan Kur’anlar Müslümanların îmânını artırıyor, ahlaklarını güzelleştiriyor. Kur’an sayfalarından akan ilâhi nurlar okuyanların yüreğini nurlandırıyor, zihnini nurlandırıyor. Hatta yüzlerini de nurlandırıyor. Kur’ân’ı çok okuyan insanların yüzlerine bir bakın nasıl nurlu! Kur’an bize pozitif enerji aktarıyor.
Akşamları iftar sofraları hazırlanırken insanlarımız nasıl sevinç doluyor. Şükür ve kanaat duygularımız coşuyor. Tefekkür boyutlarımız genişliyor. Rabbimizin bizlere bahşetmiş olduğu soframızı donatan sayısız nimetlerin kadrü kıymetini bilmeye çalışarak şükreden, fikreden, zikreden Müslümanlar ne mübârek! İnsanlar sevinçlerinin yanında fakirlerin hâlini idrak ederek hüznü de yaşayan Müslümanlar ne tatlı!
Gerçekten mübârek Ramazan insanlarımızı mübârekleştiriyor. Ramazanda Müslümanlar âdeta melekleşiyor. O tanıdığımız aksi, huysuz, sinirli, anlayışsız insanlar gitmiş yerine sâkin, anlayışlı, yumuşak, merhametli insanlar gelmiş. İnanamıyorsunuz, tanıyamıyorsunuz. İşte Ramazanın bereketli iklimi! O, nurlu, feyizli iklim ona tâbi olanları havasına sokarak istifâde ettiriyor.
Mübârek Ramazana tâbi olan mübâreklere selam olsun. Dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR