Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Ramazan Karnavalı

Ramazan Karnavalı

Çok kısa sayılabilecek bir zaman önce Ramazan gelecek, Ramazan geliyor, geldi bitti Ramazan derken bu günlerde artık mübarek misafirimiz elveda demek üzere bizlere.
Bu saatten sonra Ramazan nedir? Ramazan kimin içindir sözlerini yazmanın bir anlamı yok.
Şu sıra yazılacak şey mübarek misafirimiz Ramazan bizimle olurken bizim kiminle nerede olduğumuzdur.
Yaşımız kaç olursa olsun arada bir iç çekerek nerede o eski Ramazanlar? diyorsak ve tuttuğumuz oruçtan, açtığımız iftardan ve yaptığımız sahurlardan eski tadı ve lezzeti alamıyorsak esasında yok olan bizim tadımız tuzumuzdur.
Yoksa Ramazan ayı yine eski mübarek Ramazandır ve her yıl eksilmeyen cömertliğiyle Rabbimizin rahmet ve bereketiyle evlerimize misafir olmaktadır.
Ramazanı sadece yemeden ve içmeden kesilmek olarak anlayanlara bir sözümüz yok.
Ama Ramazan ayını rahmet, bereket ve cehennem azabından kurtuluş olarak görenlerin davranışları bu olmamalı idi.
Aç kaldığımızın ama aslında oruç tutamadığımızın farkında olmamız ve her gün bir başka camiye teravih namazı için gitmemize rağmen aslında huşu içinde bir rekât bile namaz kılamadığımızın farkında olmamız gerekmez mi di?
Müslümanların kendilerine veda etmesinin hemen akabinde özlemle 11 ay tekrar tekrar gelmesini bekledikleri on bir ayın sultanı, Kur’an-ı azim üş-şan’ın indirildiği, içinde bin aydan hayırlı Kadir gecesini bulunduran, gecesi gündüzü her şeyiyle başlı başına ibadet olan ve şeytanların zincire vurulduğu, cennet kapılarının ardına kadar açılıp, cehennem kapılarının kapandığı afv, rahmet ve mağfiretin her yeri kuşattığı bu ayda davranışlarımızda bir değişiklik olması gerekmez mi idi?
Yerel yönetimlerden başlayarak ticaret ve sanayi erbabının ve sivil toplum örgütlerinin içinde siyasi ve ticari kaygıdan öte bir katığı bulunmayan iftar sofralarından tutun da, bu iftarlarda boy göstermeyi marifet zanneden belden sıkma daracık pardösüleri içinde saçma sapan bir moda anlayışıyla kendini şekilden şekle sokan ve başörtülü olmasına rağmen tesettürsüz kıyafetiyle gün boyu dükkân dükkân gezen hanım kızlarımızın davranışlarında değişiklik olması gerekmez mi idi?
Eski Ramazanlara özlem duyuyoruz falan diyerek kimse kimseyi kandırmaya aldatmaya kalkmasın.
Bu günlere nereden geldik bir kez daha hatırlatalım mı?
Eski Ramazan günlerinde “HAYAT IMAN VE CIHATTI”
Bu günlerde ise “HAYAT PARA VE MAKAMDIR”
Yeni trendiniz hepinize hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR