Şengül Ayva

Şengül Ayva

Pozitif Bir Yaşam Zor Değil…

Pozitif Bir Yaşam Zor Değil…

Duygular olaylardan değil, olaylara yüklediğimiz anlamlardan doğarlar. Bu söz aslında bizim ruhumuzun kodlamasının şifresi. 

***

Kelimeler ve düşünceler canlıdır. Bizim gibi…O halde canlılara nasıl davranıyorsak düşüncelerimize ve kelimelerimize de öyle davranmalıyız. Karşımızda değer verdiğimiz bir insan varmış gibi kelimeler ve düşünceler de saygıyı hak eder. 

***

Ruh tamamen pozitiflik üzerine yaratılmıştır. Dış etkenler bizi negatifliklerle tanıştırır ve öyle yaşamaya alıştırır. Pozitif enerji ruhumuzda var. Negatif enerji yok. Her kattığımız negatiflik ruhumuzda bir virüs olur. Doğası gereği ruh bilmediği bir şeye karşı tepki göstermeye başlar. Bu da bir çok insanı depresyon, panik atak gibi hastalıklara sürükler. 

Kelimeler ve düşünceler bir bebek olarak doğar. O da bizimle büyür. Ona ne yüklersek onu alır. Bir bebeği nasıl yetiştirirsek öyle olur. Bebek ağlar, ihtiyacı vardır. İhtiyacını yerine getirince susar. 

***

Kurtulmak çok kolay. Negatif ortamlardan ve insanlardan uzaklaşmak çok kolay değil. Ama düşüncelerimizi negatif olan her şeye baskın yapmak ve negatifi yok etmek bizim elimizde…

Burada bizim için tek pozitif yol önümüze çıkıyor. Allah yolu. Hiç negatif bir şey yok. Her şey mükemmel yaratılışta. 

***

Dilimizden dökülen kelimeler aslında bizi yansıtıyor. Hep olumlu şeyler düşünüyorsak ve konuşuyorsak karşımızdakine o kadar pozitif enerji veririz. Sadece karşımızdakine mi?  Kendimiz içinde yaşamamızı değiştirmek içinde düşüncelerimize ve ağzımızdan çıkan kelimelere çok dikkat etmemiz lazım.

***

Bazen içimizden düşünmeye başlarız. Bize eskiden yapılanlar, kırgın olduklarımız içimizden geçer. Bu düşünce büyür aklımızı kaplamaya başlar. Duygularımıza sirayet eder. Ve bu düşünce büyür de büyür. Bedeni bile ele geçirmeye başlar. Yaşamımızı yönlendirir ve bizi kendine köle yapar. İdrakimiz yok olur.  İşte bu vesvesedir. Bundan kurtulmakta çok kolaydır. 

***

Allah’ım bu vesveseden sana sığınırım demek ve düşüncelerimizi güzelleştirmek yeterli. 

Olumsuzluklar düşünce olarak başlıyor, aklı yok ediyor, duyguları ele geçiriyor, düşündüğümüz her neyse o duygu büyüyor, bedene hakim oluyor. Ve dışarıya çıkmak istiyor. 

‘Dur’ demezsek öfke oluyor kavgaya dönüşüyor. Bir vesvese işte bu kadar önemli. 

***

Vesveselerden kurtulmakta Allah’a sığınmak kadar kolay.  Düşüncelerimize hakim olmalıyız. Düşüncelerimizi vesvesenin ele geçirmesine izin vermeden biz hükmetmeliyiz. Kötü düşününce kötü enerji yayılmaya başladığı için kötü düşünceleri iyi düşüncelere çevirip iyi enerji üretmek bizim duygularımıza hakim olmamıza bağlı. Bu da sağlıklı bir beyin ve kalp gerektirir. 

***

Yani son söz olarak ne kadar pozitif bakarsak o kadar yaşamımız pozitif olur. Her şey yerli yerine oturur. Bize düşen yaşamak kalır. Nasıl istiyorsanız öyle yaşamak size kalmış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şengül Ayva Arşivi
SON YAZILAR