Ramazan Kural

Ramazan Kural

Polis Haftası kutlu olsun 

Polis Haftası kutlu olsun 

Osmanlı devletin de 10 Nisan 1845 de Polis Nizamnamesi ile  modern anlamda polis teşkilatını ilk defa oluşturmuş daha sonra Zaptiye Nezareti 1909 yılına kadar bugün anladığımız Emniyet Genel Müdürlüğünün görevlerini yerine getirmiştir. Cumhuriyet kurulduktan sonra 19 Mayıs 1930 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü ismini almıştır.

Polis Teşkilatı haftası her yıl 8-14 Nisan tarihleri arasında kutlanır.
2020 Polis Haftası 08 Nisan Çarşamba – 14 Nisan Salı Günleri arasındadır. 10 Nisanda kurulduğu için her yıl 10 Nisan polis günün olarak kutlarız.

İşlev itibariyle polis, kolluk kuvvetidir, asayişi sağlar, halkın huzurunu temin etmekle görevlidir. Aynı zamanda polis yardıma ihtiyacı olanın yardımına yetişir. Polislerimiz, yaşlı, kadın, çocuk ve engellilere devletin şefkatli yüzünü gösterirken, kanuna karşı koyanlara, insanlığa karşı suç işleyenlere de devletin gereği olarak cezai müeyyide uygular.

Halkımızın can ve mal güvenliğinin en önemli teminatı olan Emniyet Teşkilatımız, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarından biridir. 175 yıllık köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip Emniyet Teşkilatımız, emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin teminatıdır.

Bu sene kutlamaların daha sade olacağını düşünüyorum hatta olmayabilir de. Malum Covid- 19 sebebiyle ülkemiz de tedbirler üst seviyede. Sadece polis teşkilatını değil askerlerimizi de unutmamalıyız. Tüm medya Covid virüsüne kitlenmiş durumda ama askerlerimizde ülkemizin güvenliği için Suriye de teröristlerle savaşıyor. Eskilerin söylediği gibi su uyur düşman uyumaz.

Aylardır sosyal medyadan ve TV'lerden evde kal çağrıları yapılıyor. Türkiye'nin bir çok yerinde caddeler sokaklar bomboş, ama polis kardeşlerimiz her daim görevlerinin başında. Parklarda ve sokaklarda yasaklara ve kurallara uymayanları denetliyor ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım ediyor. 

Geçirdiğimiz bu zor günlerde fedakarca mücadele eden ve vatanımızın, milletimizin güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin daha da çok çalışan Polislerimizin Polis Haftası kutlu olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR