Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Peygamberimiz ve Çocuk

Peygamberimiz ve Çocuk

Onlar, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir. (Furkân Suresi 74)

28 Ekim 2020 Çarşamba günü âlemlere rahmet olarak gönderilen önderimiz, rehberimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s) in doğumunun sene-i devriyesi. Bu haftayı ise Mevlid-i Nebi Haftası, tema olarak ise “Peygamber ve Çocuk” olarak icra edeceğiz inşallah.

***

Zulmün doruk noktaya ulaştığı, kız çocuklarının diri diri toprağa gömülüp değer verilmediği bir dönemden saadet asrını yaşayan bir döneme geçişin, çocukları değersiz gören bir toplumdan onları alıp çıkartan bir Peygamberin Ümmetiyiz. Allah Resûlü’nün torunu Hasan’ı öptüğü bir esnada, onu gören bedevi kabile reisi Akra’ b. Hâbis’in: “Siz çocukları öper misiniz? Benim on çocuğum var, hiçbirini öpmedim.” demesi üzerine Hz. Peygamber’in verdiği: “Merhamet etmeyene merhamet olunmaz.”(Müslim, Fezâil, 65) cevabını yüreklere kazıyan bir peygamberin ümmetiyiz.

Peki bu ümmetin çocukları olarak bizler, çocuklarımızı Peygamber Efendimiz (s) in bize öğretileri doğrultusunda mı yetiştiriyor yoksa kendi haline bırakıp onları bizim yerimize ekranlar mı yetiştiriyor. Peki ekranların yetiştirdiği çocuklardan bizim beklentimiz ne olabilir ki?

Peygamber Efendimiz (s) çocukları çok sevmiş, onlara merhamet göstermiş, yaşına bakmaksızın liyakati olanları orduya komutan, şehre vali, Medine’ye öğretmen tayin etmiştir.

Göz aydınlığı evlatlarımız bizim geleceğimiz, duacımızdır. Onları dinine, Kur’an’ına, vatanına, milletine, bayrağına ve namusuna bağlı bireyler olarak yetiştirmemiz boyumuzun borcudur. Ahlaklı, erdemli bir genç olarak yetiştirmek herkese karşı örnek bir mü’min olması için gayret sarfetmek ve en önemlisi “Küçüğümüze merhamet etmeyen, büyüğümüze saygı göstermeyen bizden değildir.” (Tirmizî, Birr, 15) Hadis-i Şerifiyle çocuğumuzu donatmak boynumuzun borcudur.

***

Çocuğumuz büyüdükten sonra emin olun artık onun kontrolü bizde olmayacak, ekranların veya ekranlara bağlı olarak büyüyen dış etmenlerin adamı olacaktır. Bu ise Allah muhafaza başıboş, hedefi ve gayesi olmayan, herkese karşı zararı dokunan bir neslin önünü açacaktır.

Bunun için çocuğumuzu ötelemeyelim, kucaklayalım, sevelim. Bilmediklerini sevgi ve saygı diliyle öğretmeye çalışalım. Ekranlarda bulacağı sevgiyi bizim gözlerimizde bulursa emin olun ki çok farklı bir geleceğe gözlerimizi açacak, milli ve manevi değerlerine sahip bir geleceğin temellerini atmış olacağız.

***

Peygamber ve Çocuk” temasıyla anılacak Mevlid- Nebi Haftamızın hayırlara, geleceğimiz olan çocuklarımızın ise dinine ve milletine bağlı birer birey olarak yetişmelerine vesile olsun diyor;

Selam, dua ve muhabbetlerimi sunuyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR