Adem Turan

Adem Turan

Pazartesi öğrencilerin mesaisi başlıyor

Pazartesi öğrencilerin mesaisi başlıyor

Okullar yüz yüze eğitime açılıyor, en çok dikkat edilmesi gereken husus ise tabi ki korona. Bilim Kurulu Üyesi Özlü, "AVM’ler açık, okullar niye kapalı?" sorusuna "Okulda yayılan virüs, topluma geri taşınır. Yani okullar virüs için adeta bir fidelik işlevi görebilir. " diye cevap verdi.

Dolayısıyla velilere ve öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor. Bu hususta çocukların sürekli uyarılması gerekiyor:  Zira öğrenciler  daha dikkatsiz ve vurdum duymaz olabiliyor.

Diğer bir önemli ayrıntı ise; Daha öğretim yılının başındayken, velilerin dikkat etmesi gereken bazı kritik noktalar var. Bu noktalara dikkat edilmezse, çocuk öğrenme tutkusunu kaybedebilir ve dış referanslı yetişebilir. Nedir bu kritik noktalar? Uzmanlar bunları şu şekilde ana başlıklarla sıralıyor;

-Çocuklarınızı ödülle motive etmeyin.

-Ceza, çocukları ödüllendirir.

-Çocuğu övgü ile motive etmeyin!

 -Çocuğun zekasını övmeyin.

 -Çocuğun kendini değerlendirmesini sağlayın.

 -Çocuğun ilgisini canlı tutun.

 -Çocuğunuzu başka çocuklar ile karşılaştırmayın.

 -Beklentilerinize dikkat edin.

 -Okulu değil, öğrenmeyi ön plana çıkartın.

 -Çocukların sorunlarını sahiplenmeyin.

 -Asıl sebebi keşfedin.

 Sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, en çok çocuklarımızı düşünmek durumdayız. Zira onlar bizim geleceğimiz, umudumuz, göz aydınlığımızdır.

Hz. Peygamber’in en çok şakalaştığı çocuklar, şüphesiz ki torunları Hasan ve Hüseyin idi. Onların ellerinden tutar, ayakları üzerine koyar, göğsüne çıkarır, kucaklar ve öperdi. Bazen onları omuzlarına bindirip gezdirirdi.

Biz de çocuklarımıza ilgi, sevgi ve şefkatle yaklaşıp onları hayata daha azimle yaklaşmalarını sağlamalıyız. Bütün çocuklar ayrı ayrı bir çiçektir. Hepsinin bahtı güzel ve açık olsun. Yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temini ediyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR