Hâlid Şen

Hâlid Şen

Parayla adaylık olur mu?

Parayla adaylık olur mu?

Aday adaylarının kendilerini ön plana çıkarmak için organize ettikleri kahvaltılı, yemekli basın toplantılarının en yoğun olduğu döneme girdik. Aday olmak isteyenler kesenin ağzını açıyor. Parayla saadet olmadığı gibi para harcayarak da aday adayları, adaylık için olumlu bir imaj oluşturamıyor.
**
Geçtiğimiz günlerde davetiyede belirtilen saatte bir aday adayının tanıtım toplantısına gittik. Kahvaltılı olarak belirtilen toplantının başlığı ise "Basın mensupları ile kaynaşma" olarak yazılmıştı. Kahvaltımı daha önce yaptığım için çay içerken bir yandan diğer basın mensubu arkadaşlarımızla sohbet ettik. Aday adayı kim diye aranırken aynı binada başka bir odada beklediğini öğrendik.
**
Basınla kaynaşma programında aday adayımız arkadaşlarıyla başka bir odada kaynaşıyordu. Basın açıklamasının yapılacağı saat belli değil, yemeğini yiyen sağda solda geziyor, belirsizlik var. Kendi imkanlarımızla haberi yapıp ayrılmak durumunda kaldık.
**
Yine aday adaylığı ile ilgili haberinin yapılmasını isteyen bir vatandaşın, kem küm edip konuşamaması, biz size yazı gönderelim demesi şaşırtıcıydı... Kimi bülten hazırlar konuşamaz, kimi de konuşur başka bir bilgi, hazırlık yok.
**
Pek çok aday adayı paralarını gereksiz yere harcıyorlar. Halbuki küçük çalışmalarla daha iyi bir intiba uyandırabilirler.
 
OTOBÜSLERİN KABAK LASTİKLERİ  
 
Yaklaşık iki hafta önce yağan kar yağışında da gündeme gelmişti; belediye otobüslerinin kabak lastikleri...  O hafta çok sayıda belediye otobüsü kayarak ya bir eve ya da bir direğe girmişti. Allah'tan ölen olmadı kazalarda. O kazalara karışan otobüslerin lastiklerini görenler "Bu lastiklerle Allah'a emanet yolculuk yapıyoruz" demişti. Lastikler kullanılamayacak şekilde kabaktı çünkü...
**
Geçtiğimiz gün şehir içi yollarda hafif bir buzlanma oldu. Yine belediye otobüslerinin karıştığı kazalar azımsanmayacak kadar göze çarptı. Yine kaza yapan araçların lastikleri kabaktı hatta bir tanesi yarılmak üzereydi.
**
Eski belediye otobüs şoförlerinden bir dostumuz anlatıyor, "Bizim zamanımızda kar yağdığında, lastik, zincir tüm önlemler alınırdı. Hiçbir sorun da yaşamazdık. Şimdi otobüsler üst geçitlerde kalıyor, yolcular inip otobüs itekliyor. Bu olacak iş değil" demişti.
**
Otobüslerde bir "ihmal" var. Kokusu yakında çıkar ama umarız ki bu sürede vatandaşın canı tehlikeye girmesin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR