Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Orucu ne bozar?

Orucu ne bozar?

Sıradan bir Müslümana Orucu bozan ve bozmayan şeylerin neler olduğunu sorduğunuzda alacağınız cevap bellidir.

Yemek içmek vs. gibi anasından babasından veya cami hocalarından öğrendiği alışıldık cevaplar alırsınız.

Ramazan Müslümanı televizyon hocalarına sorarsanız cevaplar çeşitleniverir.

Sakız çiğnemek Orucu bozar mı, denize girmek Oruca zarar verir mi, kolonya benzeri alkollü sıvıları kullanmak Orucu bozar mı gibi yüze yakın garip soru ve cevaplarla karşılaşırsınız.

Sakızın ve kolonyanın oruca zarar verip vermediğini merak eden Müslümanlar yıllardır bu soruları sordular ve cevaplarını aldılar ama şunları hiç merak etmediler ve bu gidişle de etmeyecekler.

Hemen yanı başımızdaki Irak geçişlerine bizim hükûmetinizin izin verdiği ABD askerlerince işgal edildiğinde çocukların ve gençlerin organları organ mafyasınca çalındığında oruçlarına zarar gelmiş midir?

Irak işgali sırasında yabancı askerlerce tecavüze uğrayan Müslüman kadınların oruçları zarar görmüş müdür?

Yine hemen sınır komşumuz Suriye’de bombalar altında iftarı bekleyen Müslümanların evleri barkları başlarına yıkıldığında toz bulutu içinde kalmaları oruçlarına zarar vermiş midir?

Yakınımızdaki Filistin’de kurşun yiyen gençlerimizin oruçlarına halel gelmiş midir?

Kudüs’te Mescidi Aksa’yı savunurken kurşunlara karşı taşla karşılık veren gençlerin kolları kırılırken kaldırıldıkları yarımyamalak hasta hanelerde gördükleri tedaviler oruçlarına zarar verdi mi acaba?

Yakın coğrafyalar yeterli geldi ise biraz da uzak coğrafyalara bakalım.

Doğu Türkistan’da evlerine zorla çinli gençler yerleştirilen mazlum Müslümanlara zorla yedirmeye çalıştıkları köpek eti orucu bozar mı?

Ya da yine çinli askerlerin şüphe üzerine durdurdukları Müslüman Uygur gençleri yerlere yatırarak zorla içirmeye çalıştıkları alkollü içkiler Oruçlarını bozmuş mudur?

Veya Müslüman kardeşleri tarafından unutulan kara Afrika’da en son iftarı veya sahuru ne zaman yaptığını hatırlayamadığı için iftar ve sahur için zaman mefhumunu kaybeden kardeşimizin mecburi açlık orucunu hangi şeyler bozar veya bozmaz?

İsterseniz biraz da kendi memleketimize dönelim.

FETÖ’nün devlet dairelerine adamlarını yerleştirmesini lanetledikten sonra kamu kurumlarına veya belediyelere eleman alınırken iktidar partisinin il başkanlıklarından tezkiye edilerek kendilerinden olan elemanları işe yerleştirerek adam kayırmada herkesten bir adım öne geçmelerin oruçlarımıza zarar verip vermeyeceğini düşünüyor muyuz?

Yine iktidar partisince FETÖ’ye tahsis edilen arsa, bina, okul vs. gibi gayrimenkullerin 15 Temmuz’dan sonra el konulması üzerine bu mekânların kendi dernek ve vakıflarına tahsisini istemek oruçlarımıza halel getirir mi?

Veya FETÖ bünyesindeki dernek ve vakıfların kamu kurumları ve belediyelerce desteklenmesine atıp tutanların dernek ve vakıflarının 5 yıldızlı otellerde yaptıkları faaliyetlerinin(!) aynı kamu kurumları tarafından desteklenmesi oruçlarını bozmakta mıdır?

Ya da 11 aylık beklemesinin karşılığını 11 ayın sultanı Ramazan Ayında fazlası ile çıkarmayı bekleyen tüccar ve esnafımızın Ramazan Öncesi sattığı veya ürettiği mallara fiyatlara zam yapması oruçlarını bozar mı?

Yıllardır sürekli olarak Her Ramazan ayı öncesinde Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize yeni bir saldırı başlatmayı adet edinen lanetlenmiş kavim israil ile ticari ilişkilerini kesmeyen Müslümanların Oruçları Rabbimizin(cc) bizden istediği ve Peygamberimizin(sav) örneklendirdiği Oruçlara benziyor mu acaba?

Hadi biraz daha derime inelim.

Kur’an-ı Kerim’de ve Hz. Peygamberimiz(sav) tarafından Veda Hutbesinde her türlüsü yasaklanan faizli işlemleri FAİZ DÜNYA GERÇEĞİDİR diyerek başta finansman gideri olmak üzere türlü isimler altında alıp vermeyi hoş görmek Orucumuzu bozar mı?

Ramazan Ayı olmasına rağmen seçimler nedeniyle siyaset yine tavan yaptı ya, son söz siyaset konuştuklarımıza olsun.

Ey siyaseten iktidarı veya muhalefeti destekleyenler.

Sabah akşam beraber olduğunuz arkadaşlarınız, dostlarınız ve komşularınız siyasi görüşlerinizdeki yanlışlarınızı yüzünüze karşı tek tek söylediler diye içinizde oluşan kırgınlığınız ile selamı sabahı kesecek hale gelmeniz tuttuğunuz oruçlarınız bozar mı?

Ya da Siyasal İslamcıların ve Siyasal İslam’a karşı olanların sosyal medyadaki seçimler nedeniyle üretilmiş yalan dolan haber ve fotomontaj işleri Müslümanım diyerek paylaşması Oruçlarımıza bir halel getiri mi?

Haydi, hep beraber düşünelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR