Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Organize Sanayi Bölgesi doğal gaza kavuşuyor

Organize Sanayi Bölgesi doğal gaza kavuşuyor

 

 

Seydişehir Organize Sanayi bölgesi kuruduğu günden bu yana süre içinde beklenen ilgiyi, yatırımı ve gelişmeyi sağlayamadı.

İstenen ilgiyi görememesinin en büyük nedeni OSB de doğalgaz olmayışı. Konu ile ilgili yaklaşık 10 yıldır mücadele veriliyor.

Bu kadar uzun süre geçmesine rağmen OSB ye Doğalgaz verilemedi.

Daha önce Hafif sanayi bölgesinde bulunan işletme sahiplerinin doğalgaz talepleri olmuş, Cengiz Holding’ in Belediye yönetiminin ve sanayicilerin ortak bir noktada buluşması ile Hafif sanayi bölgesine doğalgaz verilmiş, buradaki tesisler de bu sayede yeni yatırımlar ile kendi dallarında üretimlerini artırmış, yeni üretim alanlarında da girişimlerde bulunmuştu.

Kısaca hafif sanayi bölgesinde bulunan yatırımcıları doğalgaz harekete geçirdi, her geçen yıl da büyümeleri istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

Seydişehir OSB 2000 yılında kurulmasına rağmen beklenen ilgiyi bir türlü görmedi.

Oysa, coğrafi konum itibariyle oldukça iyi bir yerde, hemen yakınında Orta Doğu ve Balkanların tek entegre Alüminyum fabrikası var.

Buna rağmen yatırımcılar tercih etmedi. Zaman zaman ilgi gösteren yatırımcılar ile yaptığım görüşmelerde, Seydişehir OSB de doğalgaz olmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu bu sebeple yatırımdan vazgeçtiklerini ifade ettiler.

Seydişehir OSB 2000 yılında kuruldu, 2005 yılında ise Seydişehir Etibank Alüminyum Tesisleri özelleştirildi.

2007 yılının sonlarına doğru Seydişehir ve Çumra ilçelerinin doğal gaz ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırım ve işletme çalışmalarını gerçekleştirmek, konut ve sanayi şebekelerinde doğal gaz kullanımını sağlamak amacıyla, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 22.11.2007 tarih ve DAG/1383-6/167 sayılı karar ile Cengiz Holding bünyesinde Selçuk GAZ kuruldu.

Bu tarihten sonra Seydişehir Organize Sanayi Bölgesinde doğalgaz kullanımını sağlamak için defalarca girişimler yapıldı.

NİHAYET

Belediye Başkanı Mehmet Tutal göreve geldikten sonra Seydişehir OSB nin doğalgaz kullanabilmesini gündeminden hiç düşürmedi.

Bunun için de çalışmalarını başta Cengiz Holding ve Selçuk Gaz bünyesinde aralıksız devam ettirdi.

Çalışmalar nihayet meyvesini verdi. Belediye başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir OSB’nin doğalgaza kavuşması için çalışmalara yoğun bir şekilde devam edildiğini, Cengiz Holding, Selçuk Gaz ve Seydişehir Belediyesi iş birliğiyle devam eden çalışmalar neticesinde Seydişehir OSB nin 2022 yılında doğalgaza kavuşacağını açıkladı.

Cengiz Holding’ in OSB ye doğalgaz verilmesi konusunda verdiği desteği hiç kimse göz ardı etmesin. Bu sebeple Cengiz ailesine şahsım adına teşekkür ediyorum.

Bu arada, Seydişehir OSB’de doğalgaz kullanımı noktasında yapılacak olan çalışmalar hususunda Cengiz Enerji Proje Müdürü Mustafa Öztürk’ de bilgilendirme yaptı;

Öztürk; “2022 yılında Seydişehir OSB’nin doğalgaza kavuşması için yapacak olduğumuz çalışmalar neticesinde 8.500 metre 8 inçlik çelik boru, 4.300 metre 125’lik polietilen boru, 2 adet 7.500 sm3’lük ve 1 adet 5.000 sm3’lük regülatör yapılacak. Toplamda 13 milyon 700 bin liralık yatırım bedelli çalışmamıza bahar aylarıyla birlikte başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanması ile Seydişehir OSB nin bu yıl içinde doğalgaz kullanması kesinleşti diyebiliriz.

Doğalgaz’ ın, İlçeye önemli bir katma değer ve istihdam sağlayacağını OSB nin üretim kapasitesini artıracağını ve yeni yatırımcılar için de cazip hale geleceğini söyleyebilirim.

OSB’ nin doğalgaza kavuşması hususunda desteğini esirgemeyen, hayırsever iş adamları Ekrem ve Şaban Cengiz başta olmak üzere Cengiz ailesine, Cengiz Enerji Proje Müdürü Mustafa Öztürk’e, çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Tutal’ a sanayicilerimiz ve ilçe sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR